Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Na ruim twintig jaar neemt Eduard Metselaar afscheid van De Bres

Algemeen

ZWOLLE - Voorzitter Eduard Metselaar heeft donderdag 2 mei afscheid genomen van inloophuis De Bres. Meer dan twintig jaar lang heeft hij zich ingezet als bestuurslid om eenzame en dak- en thuisloze Zwollenaren een fijne en veilige plek te bieden. Eerst in de rol van penningmeester en inmiddels al vele jaren als voorzitter. Dit deed hij met veel passie en gedrevenheid. 

Zijn inzet bleef niet onopgemerkt in Zwolle. Tijdens zijn afscheidsreceptie werd zijn jarenlange voorzitterschap geprezen door burgemeester Snijders. In de afgelopen jaren heeft De Bres regelmatig voor hete vuren gestaan. Burgemeester Snijders uitte zijn bewondering voor de strijd die Eduard Metselaar elke keer opnieuw aanging om het bestaansrecht van De Bres te onderstrepen en het voortbestaan veilig te stellen voor de bezoekers. De Bres is voor velen een vaste plek, waar even niets moet, maar waar je jezelf kunt zijn.

Wim van Ree, secretaris van het Diaconaal Platform Zwolle en een van de grondleggers van De Bres, prees Metselaars voorzitterschap van de oude stempel. “Want wie houdt het tegenwoordig nog zo lang vol als vrijwilliger?” Hierdoor ontstond stabiliteit en visie.

Na jaren van onzekerheid heeft De Bres eindelijk weer een subsidie van drie jaar toegekend gekregen. Dit betekent dat het voortbestaan van De Bres voorlopig gewaarborgd is. Voor Eduard Metselaar een goed moment om zijn voorzitterschap door te geven aan Peter Lindhoud. 

Hij is sinds 2017 verbonden aan De Bres als secretaris van het bestuur. Samen met het bestuur heeft hij een duidelijk doel voor ogen: “Mijn ambitie is om de komende jaren het contact met en tussen de ketenpartners te versterken zodat we weten van elkaar wat we doen en elkaar aanvullen. Zo kunnen we onze doelgroep een passend en volledig aanbod bieden.”

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Stichting Universiteit Leven Lang Leren (U3L) stopt Algemeen 19 mei, 10:24
Afbeelding
Schilderkwast brengt jonge mantelzorgers aan de praat Algemeen 18 mei, 17:08
Frame uit de film met Ilse Lenstra en Sijmen de Jong (r).
Korte film 'Niemand Weet' door Zwolse filmmakers wint groots bij 48 Hour Filmproject en gaat naar wereldfinale in Seattle Algemeen 18 mei, 13:41