Afbeelding
Erik-Jan Berends

Kandidatenlijsten verkiezingen in Zwolle zijn vastgesteld

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De gemeente heeft vrijdagmiddag de kandidatenlijsten van de politieke partijen die willen meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 officieel vastgesteld.

Naast de zittende partijen ChristenUnie, PvdA, VVD, D66, SP, CDA, GroenLinks en Swollwacht doen geen nieuwe partijen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Zwolle. Er hebben zich in totaal 140 mannen en 87 vrouwen verkiesbaar gesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen. De jongste kandidaat is 18 jaar oud (Groenlinks) en de oudste kandidaat is 79 jaar oud (P.v.d.A). De kandidatenlijst wordt begin maart huis-aan-huis verspreid.

De ChristenUnie wordt Lijst 1 met twintig mannen tien vrouwen en in totaal dus dertig kandidaten. De Partij van de Arbeid (P.v.d.A.) voert Lijst 2 met zeventien mannen, vijftien vrouwen en in totaal dus 32 kandidaten. Lijst 3 wordt gevormd door de VVD met twintig mannen, tien vrouwen en in totaal dus dertig kandidaten. Democraten 66 (D66) komt uit onder Lijst 4 met zeventien mannen, negen vrouwen en in totaal dus 26 kandidaten. Lijst 5 is voor de Socialistische Partij (SP) met daarop achttien mannen, twaalf vrouwen en in totaal dus dertig kandidaten. Het CDA voert Lijst 6 met zestien mannen, negen vrouwen en in totaal dus 25 kandidaten. Lijst 7 is voor Groenlinks dat 22 mannen, achttien vrouwen en dus veertig mensen kandidaat stelt. Swollwacht gaat de verkiezingen in onder Lijst 8 met tien mannen, vier vrouwen en dus veertien kandidaten in totaal.

De kandidatenlijsten worden gepubliceerd op de website van de gemeente Zwolle:

www.zwolle.nl.