Afbeelding

Pop, rock en klassiek in productie door jongeren

Algemeen

BINNENSTAD - De eerste editie van YOUNG BLUE UNITED in theater De Spiegel vindt plaats op donderdag 14 juni. YOUNG BLUE UNITED staat voor jong en blauw (van blauwvingers, de Zwollenaren) die samen muziek maken.

Initiatiefnemer is de vierdejaars ArtEZ-student Jasper van der Deen. Zijn idee: Jongeren uit Zwolle en omgeving die van elkaar leren én samen muziek maken. Hij heeft zo’n 250 jongeren samengebracht: een projectkoor, bestaande uit 150 jongeren van middelbare scholen uit Zwolle en omstreken, Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel (90 jonge musici) en een band met musici van het ArtEZ Conservatorium. Het concert kent verschillende muziekstijlen: pop, klassiek en rock in een ‘Night of the Proms-achtige’ setting, aldus de organisatie.

Op de vijf middelbare scholen (Meander College, Greijdanus College, van der Capellen SG, Jena XL en Carmel College Salland) wordt gewerkt om de zangpartijen in te studeren. Ook jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel is aan het werk met het nieuwe repertoire. Waar het orkest doorgaans klassiek speelt, worden nu andere nummers ingestudeerd. Naast klassieke koor- en orkestwerken staat op het programma muziek van onder andere Michael Jackson, Billy Joel, Trijntje Oosterhuis en de Mark & Clark Band.

Het concert begint donderdag 14 juni in Theater de Spiegel om 20.00 uur. Kaarten kosten 10 euro en zijn te bestellen aan de kassa van de Zwolse Theaters. Meer informatie is te vinden op www.vuurvogeljeugdorkest.nl.

Afbeelding
Vrouwenmiddag 'Wat straal je?!' op 1 juni in Zwolle: Opbrengst voor slachtoffers seksueel misbruik in Mali Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Respectvolle Dodenherdenking in Ter Pelkwijkpark (20 foto's) Algemeen 4 mei, 22:47
Afbeelding
Brand bij kledingzaak TrendZ snel onder controle Algemeen 4 mei, 19:31
Afbeelding
Nieuw 'museum' in Zwolle roept creatieven op om eerste street art collectie te vullen Algemeen 3 mei, 12:45
Afbeelding
Beleef het ware verhaal van Anne Frank op 20 mei in Schouwburg Odeon Algemeen 3 mei, 11:09
Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 3 mei, 08:29