Afbeelding

Studentenkamerfestival zoekt een nieuw bestuur

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Stukafest Zwolle is een jaarlijks terugkerend, eendaags festival gehouden in studentenkamers verspreid door de stad. Het programma is multidisciplinair, wat betekent dat theater, muziek, cabaret, poëzie, kunst en cultuur een podium krijgen tijdens het festival.

Het uitvoerend stedelijk bestuur van Stukafest Zwolle is verantwoordelijk voor de hele organisatie van het festival. Dit vereist volgens de organisatie een professionele instelling en aanpak. Het huidige bestuur zoekt vijf nieuwe leden met een passie voor kunst, cultuur en organisatie. Samen gaat dit nieuwe bestuur Stukafest 2019 organiseren. “Stukafest organiseren is geheel vrijwillig en enorm leerzaam. We zijn op zoek naar mensen voor de functies voorzitter, acquisitie/ kamercoördinatie, programmeur, een pr coördinator en een penningmeester.

De voorzitter van Stukafest is verantwoordelijk voor het overzicht houden op de grote lijnen van het festival. Dit houdt in had die een planning bijhoudt, vergaderingen voorbereidt en voorzit en nog veel meer. Doordat de voorzitter het grote overzicht heeft weet die precies waar zijn of haar medebestuursleden mee bezig zijn en waar die ze kan ondersteunen. Ook heeft de voorzitter het contact met het landelijke bestuur van Stukafest. Wie georganiseerd is en graag het overzicht behoudt, is welkom als voorzitter bij Stukafest.

Binnen Stukafest is er een aantal belangrijke taken voor de acquisitie: het aanvragen van fondsen, sponsoren en de kamer coördinatie. “Het is een erg veelzijdige functie”, volgens het huidige bestuur. “Hoe overtuig je fondsen ervan dat Stukafest hun geld waard is en hoe zorg je ervoor dat je genoeg locaties hebt voor Stukafest 2019?”

De programmeur van Stukafest Zwolle is verantwoordelijk voor het programma en de kamerartiesten van het festival. De ideale programmeur heeft een neusje voor alle vormen van podiumkunsten. Hij of zij houdt zich dan ook graag bezig met het bezoeken van toneel, dans, muziek, kleinkunst, cabaret en andere kunstdisciplines. Bij deze functie is het, naast artistiek inzicht, ook een vereiste dat die goed in staat is om te onderhandelen over geldzaken en om contracten op te stellen.

De pr coördinator is, naast het bijhouden van de website, Facebook, Instagram en Youtube, bezig met het onderhouden van het contact met de pers. Tevens zorgt die voor een offline en online promotieplan. Voor deze functie zoekt het huidige bestuur iemand met een vlotte pen die het leuk vindt om te schrijven. Een ultieme pré is als de nieuwe pr coördinator handig is met programma’s als Photoshop en InDesign. De functionaris kan de pr en acquisitie helemaal naar eigen hand zetten.

De penningmeester houdt zich voornamelijk bezig met het maken van begrotingen, realisaties en het bijhouden van de boekhouding. Hij of zij werkt hierbij veel samen met de andere bestuursleden, als verantwoordelijke voor het geld. Ervaring met boekhouden is handig, maar geen vereiste.

Kandidaten kunnen reageren via e-mail zwolle@stukafest.nl.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30