Jason Huisman (zwart tenue) in actie tegen zijn oude club.
Jason Huisman (zwart tenue) in actie tegen zijn oude club. Rainer Fröhlich

Verdiende zege voor Berkum bij WHC

Sport

ZWOLLE - Berkum is het seizoen prima begonnen met een verdiende 1-2 zege bij promovendus WHC. Pas in de laatste tien minuten kon de thuisploeg het Berkum moeilijk maken.

WHC en Berkum streden twee seizoenen geleden om de titel in 1D en een jaar nadat Berkum de promotie bewerkstelligde slaagde de club uit Wezep daar ook in. Na het sterke afgelopen seizoen en de prima voorbereiding was Berkum de uitgesproken favoriet voor deze wedstrijd en die status maakte het waar. Johnsen Bacuna en Chris van der Meulen (daar zijn ze weer) hadden Berkum met doelpunten in respectievelijk de 30ste en de 33ste minuut op 0-2 gezet. Jelle Post bracht WHC tien minuten voor tijd op 1-2.

Trainer Raymond Schuurman zag Berkum slordig met de kansen omgaan. "We hadden het eerder af moeten maken. Tot tien minuten voor tijd zijn we geen moment in de problemen gekomen, we waren verreweg de verdiende winnaar. Er zaten nog slordigheden in, die moeten er dus nog uit.”

Salverda Trofee

Gelijk met de start van de competitie is ook de jaarlijkse strijd om de Salverda Trofee weer begonnen. De gedeelde winnaars van twee jaren geleden (Johnsen en Chris) hebben hun rekening alvast geopend. Voor de overige Zwolse clubs gaat de 21/22 september van start.