Afbeelding

Aanvaller voetbaltrainer is weer op vrije voeten

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE (JPZ) – Een 19-jarige aanvaller van een voetbaltrainer van SV Zwolle is afgelopen vrijdag op vrije voeten gekomen. De verdachte heeft de aanval bekend maar ontkende dat hij de trainer poogde zwaar letsel toe te brengen.

De opmerkelijke aanval door de 19-jarige Oscar N. en vier anderen had plaats op 14 februari dit jaar. De trainer werd voor de ogen van zijn pupillen op Sportpark Marslanden door het vijftal met knuppels achterna gezeten, zo is het verhaal. Het slachtoffer werd tegen het hoofd en lichaam geslagen en geschopt. N. zou de trainer met een mes hebben bedreigd. “Ik vermoord hem, het is gedaan met hem”, zou hij gezegd hebben.

De reden van de aanval is niet helemaal duidelijk. Alleen Oscar N. uit Dordrecht werd na zijn aanhouding in de cel gezet. Op de zitting donderdag werd duidelijk dat de zaak vermoedelijk pas in januari inhoudelijk wordt behandeld. Als N. tot die tijd vast blijft zitten, is zijn voorarrest mogelijk hoger dan de straf die hij mogelijk krijgt opgelegd, betoogde advocaat Koudijs. N. zit al 4,5 maand vast. Een poging tot toebrengen van zwaar lichamelijk letsel kan niet bewezen worden, aldus de raadsman. “Wel de openlijke geweldpleging, wat de verdediging betreft.''

N. kwam eind juni al even op vrije voeten nadat zijn voorarrest door het hof in Arnhem werd geschorst. Bij zo'n schorsing moet een verdachte zich aan voorwaarden houden. Een ervan is altijd dat de verdachte zich onthoudt van het plegen van nieuwe strafbare feiten. N. werd echter vervolgens opgepakt met harddrugs op zak. De politie vermoedt dat hij dit aan het verkopen was. N. ontkende dat. De advocaat bepleitte een nieuwe schorsing. N. is jong en wil terug naar school. Meer dan zijn woord dat hij niet opnieuw over de schreef gaat, kon hij de rechters niet geven. “U begrijpt dat dit woord nu minder waard is?”, vroeg een van de rechters. De verdachte knikte.

Toch besloot de rechtbank de hechtenis te schorsen. Dat betekent dat N. de zitting in januari in vrijheid kan afwachten.