Afbeelding

Nationaal Integratiediner in Resto VanHarte Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte Zwolle en VluchtelingenWerk Nederland hebben voor maandag 8 oktober een ontmoetingsdiner met vluchtelingen georganiseerd in wijkcentrum De Enk aan de Enkstraat 67. Doel van het diner is vluchtelingen en mensen die bij hen in de buurt wonen bij elkaar brengen.

Het diner is onderdeel van het Nationaal Integratiediner, een initiatief van schoonmaakbedrijf Asito dat meer dan 100 nationaliteiten in dienst heeft. Bijna alle Resto’s doen mee onder het motto ‘mensen verbinden + verschillen vieren = kansen benutten’. Restomanager Joris de Boer: “De doelstellingen van het Nationaal Integratiediner en die van Resto VanHarte sluiten prima bij elkaar aan. Wij willen graag mensen bij elkaar brengen: niet polariseren, maar samenwerken. Iedereen is welkom. En dat betekent ook de verschillen vieren, want dat inspireert tot nieuwe ideeën.”

Mee-eten bij Resto VanHarte

Iedereen is van harte welkom om aan te schuiven op maandag 8 oktober bij Resto VanHarte Zwolle. Het programma start om 17.30 uur. Kosten zijn zeven euro voor een driegangendiner. Graag van tevoren reserveren via www.restovanharte.nl (gratis) of bel 0900 900 3030 (35 ct/min). Ook kinderen zijn van harte welkom.

Resto VanHarte

Resto VanHarte is een buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners. Buurtbewoners koken en eten er samen, leren elkaar kennen en dragen zo bij aan een leefbare buurt. De restaurants worden opgezet en gecoached door een klein team van professionals, maar drijven op de inzet van vrijwilligers.

VluchtelingenWerk Nederland

VluchtelingenWerk Nederland komt op voor de rechten van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. VluchtelingenWerk zet zich met 13.000 vrijwilligers in voor bescherming van asielzoekers en vluchtelingen. Dat gebeurt door het bieden van persoonlijke steun en belangenbehartiging bij hun toelating, opvang en integratie.

Afbeelding
Vrouwenmiddag 'Wat straal je?!' op 1 juni in Zwolle: Opbrengst voor slachtoffers seksueel misbruik in Mali Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Respectvolle Dodenherdenking in Ter Pelkwijkpark (20 foto's) Algemeen 4 mei, 22:47
Afbeelding
Brand bij kledingzaak TrendZ snel onder controle Algemeen 4 mei, 19:31
Afbeelding
Nieuw 'museum' in Zwolle roept creatieven op om eerste street art collectie te vullen Algemeen 3 mei, 12:45
Afbeelding
Beleef het ware verhaal van Anne Frank op 20 mei in Schouwburg Odeon Algemeen 3 mei, 11:09
Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 3 mei, 08:29