Afbeelding
Eigen foto

Dominicanenklooster houdt Open Nachtkerk tijden Nacht van de Nacht

· leestijd 1 minuut Algemeen

ASSENDORP - Het Dominicanenklooster is op zaterdag 27 oktober open voor iedereen die in stilte de nacht wil ervaren.

Op verschillende plekken in Nederland zijn die dag evenementen in het kader van de ‘Nacht van de Nacht’. Met dit initiatief van de Natuur- en Milieufederaties wordt aandacht gevraagd voor lichtvervuiling door organisaties op te roepen hun lichten te doven. Govert Schilling, wetenschapsjournalist sterrenkunde, vertelt dat door de lichtvervuiling een hele generatie opgroeit die nog nooit helemaal de sterrenhemel heeft gezien. “Ik vind het zo belangrijk dat je weet wat je plaats in het grotere geheel is.” Zwolle wordt niet helemaal donker tijdens de Nacht van de Nacht en de sterrenhemel zal hier nooit helemaal te zien zijn. Maar het donker ervaren, dat kan voor het eerst dit jaar in het klooster en de kerk.

“De nacht is mysterieus aantrekkelijk en tegelijk schuilt er angst voor het onbekende. In de nacht komen de beste gesprekken op gang en het brengt de ergste nachtmerries naar boven. In de nacht heb je behoefte aan bescherming en de nacht biedt juist beschutting en veiligheid die ontmaskerend werken”, volgens de organisatie. In deze nacht gaan de lichten uit en de deuren open en is iedereen welkom om met een kaarsje in de hand op onderzoek uit te gaan. Want is een donkere kerk nu eng of geeft het juist intimiteit? In de Dominicanenkerk is informatie te vinden en er zijn kleine activiteiten die de geest prikkelen.

Bezoekers kunnen op zaterdag 27 oktober tussen 20.00 en 01.00 uur vrij binnenlopen bij de nachtkerk. De toegang is gratis, maar volgens de organisatie niet geschikt voor jonge kinderen. Zie voor meer informatie over nacht van de nacht www.nachtvandenacht.nl. Meer informatie over het dominicanenklooster is te vinden op www.kloosterzwolle.nl/programma.

Op het moment voor zijn herstel haatte hij zichzelf. "Mijn leven was toen een neerwaartse spiraal naar de hel."
Ruben Runhaar debuteert met autobiografie 'Lieve klootzak' Algemeen 22 apr, 12:17
Afbeelding
De Vuurvogel opent Bevrijdingsfestival met Erik Mesie en Bas Treub Algemeen 22 apr, 11:18
Afbeelding
Zo'n driehonderd toeschouwers genieten van uitzwaaiconcert Meander Bigband Algemeen 22 apr, 10:18