Afbeelding
Melanie Marsman

Zwolse film ‘Uit de hand’ valt in de prijzen

Algemeen

ZWOLLE - Het Zwolse filmcollectief Marmerijn Films heeft afgelopen op vrijdag 9 november met de korte film 'Uit de hand' meerder prijzen gewonnen.

Op het Noordelijk Film Festival vielen ze op in het kader van het wereldwijde 48 hour film project. ‘Uit de hand’ won als Best Film (runner - up), Best Actress (Karlijn Koel uit Zwolle) en Best Script (Jelle Tigchelaar). Ook Elout Hol, acteur en artistiek leider van Theater Gnaffel uit Zwolle heeft de nominatie van Best Actor ontvangen. De korte film duurt acht minuten en is opgenomen in de brugwachterscentrale bij de Twistvlietbrug in Holtenbroek.

In totaal heeft deze nieuwste Zwolse film acht nominaties ontvangen, waarvan vier awards. Het collectief gaat de film inzenden naar (inter-)nationale filmfestivals. Dit is de derde succesvolle film van Marmerijn Films in één jaar en hierbij heeft actrice Karlijn Koel in alle drie de edities de award Best Actrice gewonnen. Dit laatste is een uitzonderlijke prestatie. De cast en crew van Marmerijn Films bestaat grotendeels uit Zwollenaren, waaronder ook Rob Peters, composer van onder meer Typhoon.