Afbeelding

Ilse DeLange, De Jeugd van Tegenwoordig en Maan op Bevrijdingsfestival Overijssel

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Bevrijdingsfestival Overijssel heeft haar programma bekendgemaakt voor de 29e editie van Bevrijdingsfestival Overijssel. Al eerder maakte de organisatie de naam Tom Walker bekend. Nu kunnen daar Ilse DeLange, De Jeugd van Tegenwoordig, Maan, My Baby, Novastar, La Pegatina en nog zo’n dertig bands, verdeeld over vijf podia, aan worden toegevoegd.

Het gratis festival, dat ieder jaar zo’n 130.000 bezoekers trekt, brengt naast een muzikaal programma ook een uitgebreid inhoudelijk programma met als jaarthema ‘In vrijheid kiezen’. Het festival start met een Vrijheidsmaaltijd voor zo’n vijfhonderd inwoners uit Overijssel. Aanmelden voor de Vrijheidsmaaltijd kan via de website. Hierna wordt het festival officieel geopend met het aansteken van het vrijheidsvuur door sporters van Atletiekvereniging PEC1910. De eerste band die op het hoofdpodium staat is Maan. Maan is een van de drie Ambassadeurs van de Vrijheid en vliegt door heel Nederland. De rapper Snelle opent op podium Abbott en op het Windesheim Danstheater Zino Chavez & Gigi Morena.

Het inhoudelijke programma wordt vormgegeven door projecten die aan de hand van een vrijheidsroute over het terrein te bezoeken zijn. In het Wereldpaviljoen, dat dit jaar verplaatst is naar de Bloementuin, krijgt het cultureel dorpsplein van het festival vorm. In het Wereldpaviljoen worden onder andere de keukentafelgesprekken georganiseerd. Ook is er dit jaar weer een familieprogramma. De Familieweide staat vol met muziek, theater en vermaak en wordt geopend door de Hippe Gasten.

In de aanloop naar 5 mei staan er ook tal van onderdelen op programma. Er zijn weer vrijheidscolleges. Dit keer met Aafke Romeijn (maandag 8 april), Sinan Can (woensdag 10 april) en Ronald Giphart (zondag 5 mei). Ook wordt er gestart met een Podcast die al voor 5 mei te beluisteren is. Er komt een Diner Liberté en is er op 3 en 4 mei weer een programma in samenwerking met Zwolse Theaters onder de noemer Theater na de Dam.

Op www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl is de hele line-up en het voorlopige programma van het Bevrijdingsfestival Overijssel 2019 te vinden. Via deze site is het vanaf nu ook mogelijk tickets te kopen voor de Press & Guest Area waar je het festival als VIP kunt beleven.

Afbeelding
 Bevrijdingsfestival Overijssel 2018 - www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl | Hans van Eijsden Photography - www.hansvaneijsden.com