Afbeelding
Pedro Sluiter

Echtpaar Hogeboom viert briljanten huwelijksfeest

· leestijd 1 minuut Algemeen

BERKUM – Het echtpaar Hogeboom-Brinkman heeft op zaterdag 27 juli haar 65-jarig huwelijksfeest gevierd. Wethouder René de Heer bezocht het echtpaar maandag om het persoonlijk te feliciteren.

Hendrik Jan (Jan) Hogeboom is geboren op 10 maart 1929 in Dalmsholte, gemeente Dalfsen, zijn echtgenote Hendrika Frederika (Riek) Brinkman op 10 februari 1932 in Raalte. Jan werd geboren op de boerderij, volgde de Landbouwschool en ging daarna thuis aan het werk. Riek volgde als boerendochter de landbouwhuishoudschool en volgde daarna nog de opleiding voor costumière. Hiernaast was er voor haar ook genoeg werk op de boerderij, waar ze ook veel vrijheid genoot.

De echtelieden hebben elkaar ontmoet op de jaarlijkse toneelavond van de jeugdvereniging van de kerk in Raalte. Jan, die ook lid was van dezelfde vereniging in Lemelerveld, wilde met een vriend daar ook wel eens even een kijkje nemen. Ze kenden elkaar niet, hadden elkaar nog niet gezien, maar in de pauze was er opeens oogcontact en de vonk sloeg zomaar ineens over. “Liefde op het eerste gezicht. Het bestaat écht”, aldus het paar. Na vier jaar verkering zijn ze getrouwd in Raalte.

Omdat er op de boerderij in Raalte geen opvolger was, zijn ze daar samen verder gaan boeren. Op die plek zijn drie zonen en een dochter geboren. Na twintig jaar kwam de nieuwbouw steeds naderbij en tenslotte werd ook hun boerderij het slachtoffer. Na veel zoeken, hebben ze grond gekocht in Hasselt (Genne) en daar een nieuwe boerderij gebouwd. Toen de opvolger zich aanmeldde, zijn zij naar Berkum gegaan.

Jan mag graag lezen, computeren en tuinieren, zijn echtgenote houdt van handwerken, lezen, en puzzelen. Samen heeft het echtpaar mooie buitenlandse reizen gemaakt en veel lange fietstochten. Inmiddels hebben ze negen kleinkinderen en zes achterkleinkinderen

Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 11 uur geleden
Floris Meijers
Minioren SWOL 1894 excelleren op NK Sport Ingezonden 12 uur geleden
Afbeelding
Gewaagd project in voormalig provinciehuis verdient de Pluim Algemeen 12 uur geleden