Trainer John Stegeman: 'Het was niet goed genoeg'
Trainer John Stegeman: 'Het was niet goed genoeg' Pedro Sluiter (archief)

'Dat heeft niets met verdedigen te maken'

ZWOLLE – Dat PEC Zwolle voorafgaand drie punten meer had dan FC Groningen was niet terug te zien in het duel in de Euroborg. Integendeel: PEC had niets in te brengen.

Na drie wedstrijden zonder verlies moest de ploeg van trainer John Stegeman een 2-0 nederlaag slikken. Aanvallend speelde PEC heel weinig klaar. In de eerste helft waren er een paar in potentie gevaarlijke voorzetten en een verrassend schot van Gustavo Hamer. Na de pauze was er een schot uit een lastige hoek van Pelle Clement na een mooie één-twee met invaller Reza Ghoochanejhad, die na 55 minuten in het veld was gekomen voor Iliass Bel Hassani. Vier minuten na die wissel schoot Ajdin Hrustic de 2-0 binnen. Uitblinker Hrustic, eerder ook al dichtbij een doelpunt, raakte hierna nog de lat.

“Het was gewoon niet goed genoeg vandaag. Gezapig, te matig. Te veel fouten aan de bal. En ook zonder bal: niet de juiste intentie om een bal af te pakken. Ja, dan is het heel moeilijk. Als je ze ziet hoe zij scoren… Hoe makkelijk zij vrij komen rond de zestien. Hoe makkelijk zij kunnen schieten. Dat heeft niets met verdedigen te maken”, aldus Stegeman voor de camera van de NOS.

PEC, veertiende in de eredivisie, speelt zondag in eigen huis de volgende wedstrijd, vanaf 14.30 uur tegen PSV.