Afbeelding
Eigen foto

Stukafest in Zwolle presenteert veel jong talent en een afterparty in Hedon

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD – De binnenstad van Zwolle staat op vrijdagavond 28 februari in het teken van muziek, spoken word, kunst en theatervoorstellingen. Het is namelijk weer tijd voor het jaarlijkse culturele studentenfestival van Zwolle: ‘Stukafest’.

Tijdens deze avond stellen allerlei studenten hun kamer open om dit event tot een succes te maken. Voorafgaand aan het festival kan ieder een eigen programma samenstellen. Elke artiest treedt drie keer op, waardoor er volgens de organisatoren altijd keuze genoeg is. “De ervaring leert dat ook onbekende acts hoge verwachtingen scheppen. Met dit event proberen we jong talent de kans te bieden om te laten zien wat ze kunnen en omgekeerd proberen we studerend Zwolle van een ongekende avond te voorzien”, aldus voorzitter Tarik Charroud.

Talent

Volgens de voorzitter zit er ook dit jaar weer een hoop talent tussen. “Van rock tot rap en van moderne kunst tot satire. We hebben dit jaar geprobeerd om een zo breed mogelijk aanbod op te stellen, zodat er voor elk wat wils is.” Kamerartiesten zijn onder andere Money & the Man, twee jongeren beïnvloed door blues, Indie en rock 'n' roll zoals het bedoeld was, Freez, de Zwolse songsmid die zijn carrière begint als hiphopper en inmiddels liedjes vol donkere romantiek schrijft en de Kwetsbaren, een duo dat spoken word combineert met theater en zich vastbijt in kwetsbaarheid.

Publiek

Charroud pleit voor een zo breed mogelijk publiek. “Natuurlijk is de avond bestemd voor studenten, maar we vinden het ook belangrijk dat bijvoorbeeld ouders, broers, zussen en bijvoorbeeld je beste vriend of vriendin mee kan gaan naar deze avond.”

Klap

Tussen de rondes door is er een half uur pauze, zodat bezoekers niet als een gek van de ene naar de andere kamer hoeven te sjezen. Alle kamers zijn gemakkelijk per fiets of lopend te bereiken. Als klap op de vuurpijl is er na de laatste ronde een afterparty in poppodium Hedon. Daar gaan zowel publiek als artiesten De Alliantie, DJ Catch, Naber en Douwe Dijkstra los. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Stukafest.