Afbeelding

Bevrijdingsfestival Overijssel biedt alternatief programma

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Bevrijdingsfestival IOverijssel verzorgt op 5 mei, exact om 14.00 uur, vanaf bevrijdingsfestivaloverijssel.nl een speciale uitzending met daarin een terugblik naar mooie momenten van voorgaande edities van het festival.

De organisatoren van het festival laten beelden zien van optredens die nergens online te vinden zijn en die ze nog één keer voor dit speciale moment online mag delen. Deze uitzending is op exact hetzelfde moment ook te zien op RTV Oost. Te zien zijn nog één keer de beelden van optredens van onder meer Jett Rebel, Bökkers, Matt Simons, Blaudzun en John Coffey.

5voor5

Jaarlijks is op de Nederlandse Bevrijdingsfestival het 5voor5-moment, waarbij iedereen om 5 minuten voor 5 met bijna één miljoen Bevrijdingfestivalbezoekers in het hele land vijf minuten stilstaat bij onze vrijheid. Ieder jaar staat er een spreker op Bevrijdingsfestival Overijssel en wordt afgesloten met een feestelijk moment waarbij het hele veld springt en feest om samen de vrijheid te vieren. Nu kan dat vanuit huis. Houd daarvoor om 5 voor 5 de Facebook en Instagram van Bevrijdingsfestival Overijssel in de gaten. Wat willen delen op social media kan met de #bevrijdingsdag.

Delen

Ook is het mogelijk een mooiste BFO-moment, een foto of video, te delen. Tag dat moment via Instagram of Facebook en wellicht komt de bijdrage op 5 mei terug in de timeline van Bevrijdingsfestival Overijssel.

Vrijheidsvuur

Tot slot kunnen ‘bezoekers’ het vrijheidsvuur digitaal vanaf de bank doorgeven. Dat is mogelijk op 4 mei vanaf 21.00 uur via vrijheidsvuur.nl. Dit vuur komt ook echt naar Zwolle. Brita Röhl (63), medeoprichter van de Stichting Landelijke Herdenking April-meistakingen 1943, haalt het vuur op uit Wageningen (lees haar verhaal hier).

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 11 uur geleden