Afbeelding
Eigen foto

Nazorgcentrum IntermeZZo biedt veilig en kleinschalig weer activiteiten aan

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - “De behoefte aan ondersteuning van mensen met kanker is juist nu extra groot. We zijn blij na een wekenlange sluiting weer alles te kunnen aanbieden voor onze gasten, zij het met speciale maatregelen. De eerste ervaringen van onze gasten zijn heel positief, vertellen ze ons.”

Manager Corine den Hollander van Nazorgcentrum IntermeZZo ziet dat corona mensen met kanker extra raakt. “Kanker heeft al een grote impact op het leven, de coronamaatregelen komen daar bovenop. Dat maakt mensen kwetsbaar en zelfs eenzaam. Veel aan huis gekluisterd zijn, onzekerheid over de eigen gezondheid en bijvoorbeeld uitstel van behandelingen, maken het voor veel mensen met kanker en hun directe naasten extra pittig. Het luisterend oor dat IntermeZZo biedt, elkaar live ontmoeten is juist nu nodig, geven onze gasten aan. Ontspannende activiteiten zijn dan ook geen luxe.”

Kids

Dit geldt volgens haar óók voor gezinnen. “KindermeZZo, voor kinderen die opgroeien in een omgeving waar kanker dichtbij is, begon met een volle groep op de kidsmiddagen. Even uit de situatie thuis kunnen, helpt kinderen én ouders. Voor een gezin waar een van de ouders de diagnose kanker krijgt, kunnen we ook weer een coachingsgesprek aanbieden.”

Veiligheid

“Onze locatie is heringericht, waardoor gepast afstand houden gewaarborgd is”, vervolgt Den Hollander. “Ook de hygiënemaatregelen houden we strikt aan. Het team Facility Management en Safety van samenwerkingspartner Isala voerde een controle uit en constateerde dat IntermeZZo alles meer dan 100 procent op orde heeft. Voorwaarde is dat iedereen die binnenkomt géén corona gerelateerde klachten heeft, afstand houdt en handhygiëne toepast. Zo blijft ons centrum coronavrij en coronaproof. We streven naar een prettige balans tussen regels en gastvrijheid.”

Behandelingen

Het team vrijwilligers en professionals is goed geïnstrueerd en staat paraat, bevestigt de manager. “Nagenoeg alle ondersteunende activiteiten kunnen op kleinschalige wijze weer doorgang vinden. Ook kunnen gasten weer terecht voor één-op-één behandelingen door de schoonheidsspecialisten en masseurs. Zij nemen de RIVM-richtlijnen voor hun beroepsgroep in acht.”

Groepsactiviteiten

De groepsactiviteiten zoals revalidatieyoga, zen, tekenen en schilderen, schrijfsalon worden nu gegeven in kleinere groepjes dan voorheen. Zo kan goed afstand tot elkaar worden gehouden. De eerste gasten hebben, na maanden van voornamelijk digitale activiteiten, de face-to-face ontmoeting en de behandelingen weer kunnen ervaren. Zo kwamen alle gasten die eerder deelnamen aan de yoga nu weer terug. “Zij ervoeren de yoga als zeer helpend, zowel fysieke als mentaal”, aldus Den Hollander.

Schrijfsalon

De deelnemers aan de schrijfsalon geven aan dat de digitale schrijfopdrachten hen door de heftige tijden hebben geholpen, maar dat zij blij zijn met het live hervatten van creatief geleide schrijfuurtjes. Wie behoefte heeft aan een gesprek of bezoek, kan tussen 09.00 en 17.00 uur gewoon binnenlopen aan de Dokter van Thienenweg 1A in Zwolle. Bij binnenkomst worden enkele gezondheidsvragen gesteld en is gebruik van handalcohol verplicht. Ook informatie, even grasduinen in de bieb en aanmelden voor activiteiten kan ter plaatse of telefon8isch: (038) 424 60 88.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30