Afbeelding
Shutterstock

Nieuw SOOZ-bestuur vertegenwoordigt belangen studenten

Algemeen

ZWOLLE - Het Studenten Overleg Orgaan Zwolle (SOOZ), de belangenbehartiger voor de Zwolse student, heeft een nieuw bestuur dat per september aan de slag gaat.

Studenten kunnen voor alle zaken die hen aangaan, bij het SOOZ als overkoepelend orgaan terecht. Het SOOZ is te vinden op de website www.sooz.nl en social media. Het SOOZ bestuur houdt zich bezig met het behartigen van de belangen van alle studenten van Zwolle. Zij kunnen er terecht voor vragen of klachten op het gebied van onderwijsrecht, huurrecht en arbeidsrecht als ook voor vragen over DUO, de opleiding en Zwolle Studentenstad.

Spreekbuis

Het SOOZ heeft als spreekbuis van de Zwolse studenten een cruciale rol om de stem van de studenten gehoord te krijgen. Zo is het SOOZ bijvoorbeeld naar aanleiding van de strenge corona maatregelen voor studentenverenigingen in gesprek gegaan met de veiligheidsregio, de gemeente, de GGD, de scholen en de studentenverenigingen van Zwolle over het organiseren van kennismakingsactiviteiten.

Het SOOZ is blij te kunnen melden dat de veiligheidsregio heeft besloten dat studentenverenigingen nu ook kennismakingsactiviteiten mogen organiseren.