Afbeelding
Eigen foto

Gemeente Zwolle schrijft visie op Oosterenk

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De gemeente Zwolle heeft samen met haar partners voor Oosterenk een visie op het gebied gemaakt. Hierin staan de gezamenlijke wensen en ideeën voor de vijf sectoren binnen het gebied.

Zo staat in de visie dat zorg en bedrijven die passen bij zorg belangrijk zijn voor de groei aan werkgelegenheid. In de visie staat ook dat er op Oosterenk voldoende kansen zijn voor het vernieuwen van kantoren en bedrijfsruimten en dat bepaalde kantoren omgebouwd kunnen worden naar woningen. In de visie is duurzaamheid een belangrijk thema, denk aan energiezuinige kantoren, inspelen op veranderingen van het klimaat en zoveel mogelijk hergebruik van materialen bij de inrichting van het gebied.

Appartementen

In de visie staat dat er in heel Oosterenk plek is voor zeshonderd tot duizend woningen. Dit zijn voornamelijk appartementen. Kansen voor de bouw van appartementen liggen in het centrumgebied van Oosterenk. Langs de Dokter Spanjaardweg en dokter van Thiemenweg is volgens de gemeente ruimte voor appartementen en, grenzend aan het landelijk gebied, woonhuizen. 

Kantoren

De visie geeft bestaande kantoren ruimte om deze aan te kunnen passen aan de veranderde wensen in de kantorenmarkt. Deze wensen kunnen wijzigen onder andere als gevolg van corona en de veranderingen van het klimaat. Gemeente Zwolle onderzoekt met de betrokkenen of in het gebeid rondom Isala ondernemingen kunnen komen zoals een kapper, bloemist en café. Het gaat dan om bedrijven en horeca waar bezoekers en patiënten van het ziekenhuis terechtkunnen, maar ook de werknemers en (nieuwe) bewoners van Oosterenk. 

Sport

Daarnaast onderscheidt de visie nog drie gebieden. Deze hebben allemaal hun eigen kenmerken en kwaliteiten. In het gebied rondom het stadion kunnen bedrijven of diensten die te maken hebben met sport terecht. In het gebied bij de Health Campus rondom de Dokter van Heesweg kan onder andere werk, onderwijs en gezondheid meer een plek krijgen. Het gebied Watersteeg is het nieuwste gebied waar volgens de gemeente vooral de kwaliteit van het werken en leven in een groene omgeving behouden moet blijven.

Afbeelding
Afscheid met een 'gouden randje' van een trouwe klant bij Autobedrijf Bert Wieten Partnerbijdrages 5 uur geleden
Afbeelding
Waterleiding springt in Celestraat; wateroverlast in verschillende straten in Assendorp 112 15 uur geleden
De beide clubmannen Fred van Dam (links) en Hans de Groot (beiden staand) hopen op veel nieuwe aanmeldingen.
Veelzijdige Toerclub Swolland is hard toe aan nieuw fietsbloed Sport 17 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.