Afbeelding
Foto: Gemeente Zwolle

Kinderen kunnen in Zwolle weer kerstbomen inleveren voor een vergoeding

Algemeen

ZWOLLE - Kinderen tot en met vijftien jaar kunnen dit jaar voor de 33e keer kerstbomen inleveren tijdens de actie ‘Oude bomen vangen veel winst’. In ruil voor de ingeleverde kerstbomen krijgen ze een beloning.

De kerstbomenactie is op woensdag 6 januari en woensdag 13 januari van 13.00 tot 16.00 uur. Kinderen ontvangen voor elke ingeleverde boom 0,20 euro én een stempel op hun stempelkaart. Met een volle stempelkaart (tien stempels) mogen ze gratis zwemmen in Zwembad De Vrolijkheid.

Zwerfvuil

Met de inzameling willen de gemeente en ROVA voorkomen dat de bomen na gebruik op straat worden verbrand of als zwerfvuil in de wijken terechtkomen. De ingezamelde bomen worden verwerkt tot compost voor openbare groenvoorzieningen in de stad.

De locaties waar de kinderen in de wijk kerstbomen kunnen inleveren, staan op www.rova.nl/kerstbomenactie.

Afbeelding
Pluim 2023 Vrienden van de Stadskern Zwolle naar transformatie voormalig Provinciehuis Algemeen 22 feb, 16:31
Afbeelding
Legendarisch feest Lipgloss krijgt vrijdag 23 februari nieuwe editie in Hedon Algemeen 22 feb, 15:30
Afbeelding
Fraterhuis Academie over reclame in film Algemeen 22 feb, 14:06
Afbeelding
Betoverend, muzikaal avontuur over de rivier van beeldend multitalent Steef de Jong Algemeen 22 feb, 11:52
Afbeelding
Billy Boem club vanaf 15 april: Doe- en praatclub voor kinderen, met een thuissituatie waar het niet altijd even makkelijk loopt. Algemeen 22 feb, 10:16
Afbeelding
Het is bijna weer tijd voor eerste wielerklassieker van 2024: Salverda Bouw Ster van Zwolle aantrekkelijke opener van wielerseizoen Partnerbijdrages 22 feb, 08:40