Deze club jongeren verzamelde maar liefst 240 kerstbomen de afgelopen dagen. Dat leverde aan de Gedeputeerdenlaan een vrachtwagen vol op.
Deze club jongeren verzamelde maar liefst 240 kerstbomen de afgelopen dagen. Dat leverde aan de Gedeputeerdenlaan een vrachtwagen vol op. Foto: Pedro Sluiter

Kinderen leveren kerstbomen in

Algemeen

ZWOLLE – De jaarlijkse actie ‘Oude bomen vangen veel winst’ is begonnen. Kinderen tot en met vijftien jaar kunnen voor een beloning op woensdag 6 en woensdag 13 januari kerstbomen inleveren.

In ruil voor de ingeleverde kerstbomen ontvangen ze voor elk ingeleverd exemplaar 0,20 euro én een stempel op een stempelkaart. Met een volle stempelkaart (tien stempels) mogen ze gratis zwemmen in Zwembad De Vrolijkheid. De volgende en laatste inlevermogelijkheid is op woensdag 13 januari van 13.00 tot 16.00 uur. De locaties waar de kinderen in de wijk kerstbomen kunnen inleveren, staan op www.rova.nl/kerstbomenactie.

Zwerfvuil

Met de inzameling willen de gemeente en ROVA voorkomen dat de bomen na gebruik op straat worden verbrand of als zwerfvuil in de wijken terechtkomen. De ingezamelde bomen worden verwerkt tot compost voor openbare groenvoorzieningen in de stad. Het is dit jaar al voor de 33e keer dat de actie wordt gehouden.

Vera en Evan Dokter verzamelden samen zo'n 30 kerstbomen. Trots laten ze hun eerste stempels en verdiende geld zien.
Afbeelding
Afbeelding
.
Afbeelding