Afbeelding
Bert Dijkink

Ontmoetingshuis Moderne Devotie houdt eerste online bijeenkomst

Algemeen

ZWOLLE - Vanwege de lockdown konden de bijeenkomsten van het Ontmoetingshuis Moderne Devotie niet fysiek plaatsvinden de afgelopen periode. Daarom komen de initiatiefnemers het nieuwe jaar met een online programma.

De eerste digitale ontmoeting is op dinsdagavond 19 januari van 20.00 tot 21.30 uur. Het actuele thema is dan: ‘Wat helpt jou in tijden van nood?’ “Niemand ontkomt aan tegenslag en verdriet”, aldus de organisatie. “Pandemie, ziekte, overlijden, vroeg of laat worden we daarmee geconfronteerd. Zwolle kent al heel lang de opvang voor zieken, armen en reizigers (1300-1500). Het Gasthuisplein verwijst daar nog naar. Er werd geen onderscheid tussen personen gemaakt; in dit eerste ziekenhuis van Zwolle was iedereen welkom. Hoe ga je zelf met nood om? Wat biedt jou dan nog troost en nieuw perspectief? En welke tips heeft Thomas a Kempis voor ons?”

Gesprek

Dominee Hans Tissink geeft een korte inleiding. De organisatoren volgen zoveel mogelijk het gebruikelijke programma, zonder de maaltijd dan. Er is ook ruimte voor gesprek en interactie. Aanmelden kan via de website www.ontmoetingshuismodernedevotie.nl en betaling van 5 euro op bankrekening NL71INGB0007852541. De deelnemers krijgen daarna per mail een link waarmee ze kunnen meedoen.

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 16 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 uur geleden