Afbeelding
Foto: Eigen foto

Christenen gaan 'een Week online met God'

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – Ook de kerken in Zwolle besteden van 17 tot en met 23 januari aandacht aan de Week van Gebed. De Week van Gebed in Nederland is een initiatief van de Raad van Kerken en Missie Nederland.

In Zwolle is er online van alles georganiseerd. Zo vinden er in de kerk van Windesheim de hele week, van 18 tot 23 januari, gebedsvieringen plaats om 20.30 uur. In de Plantagekerk aan de ter Pelkwijkstraat verzorgt Jos Douma acht gebedsvieringen. De Thomas a Kempis parochie schenkt vooral 17 januari aandacht aan de Week van Gebed tijdens de eucharistieviering. Zo zijn er veel meer kerken die online vieringen organiseren en/of bidstonden. Zie voor het overzicht www.kerkenvanzwolle.nl.

Gebedswandeling

Offline is er een gebedswandeling in tweetallen op maandag 18 januari om 19.00 uur vanuit de vier windrichtingen naar de Grote Kerk. Het vertrek is om 19.00 uur bij de Sassenpoort, bij de Hofvliet villa, bij het begin van de Diezerstraat (noordkant) en bij de Luttekestraat/Potgietersingel. Aanmelden kan per e-mail gastvrijlevenzwolle@gmail.com. Bij de Grote Kerk wordt er dan een groot hart met licht gevormd.

Thema

In de week van 17 tot en met 24 januari vieren de kerken in Nederland, en wereldwijd, de Week van Gebed. Dit jaar is er gekozen voor het thema #Blijf in mijn liefde. Vanwege de coronacrisis mogen deelnemers aan de Week van Gebed nog niet fysiek samenkomen. Kerkelijke bijeenkomsten zijn immers nog niet toegestaan. Voor de Week van Gebed betekent dit dat er vooral online bijeenkomsten en vieringen worden gehouden.

Bidden

“Bidden wordt gezien als in verbinding, in gesprek zijn, met God. Een Week online met God is daarom niet anders dan een week in verbinding met God”, volgens de Zwolse organisatoren. “Net als met welke verbinding ook, kan er ruis ontstaan, kan de verbinding verbroken worden. #Blijf in mijn liefde betekent daarom vooral voor christenen, blijf in verbinding met God, blijf online.”

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 10 uur geleden