Afbeelding
Foto: Eigen foto

Aantal WW-uitkeringen in Regio Zwolle neemt in januari licht toe

Algemeen

ZWOLLE - De WW-uitkeringen in de drie regio’s van Overijssel en Gelderland Noord stegen in januari, zowel op maand- als op jaarbasis. Deze toename deed zich niet bij alle sectoren voor. In de financiële dienstverlening daalde de WW het afgelopen jaar juist sterk.

Voor 2021 verwacht het UWV een lichte banenkrimp bij financiële bedrijven. Vooral administratieve beroepen zijn kwetsbaar. Verschillende beroepen op hoger niveau blijven wel goede kansen op werk bieden in deze sector. Eind januari 2021 verstrekte het UWV 6.975 WW-uitkeringen in Regio Zwolle. Ten opzichte van vorige maand is dit een toename van 0,3 procent, gelijk aan twintig uitkeringen. Dit is iets minder dan de landelijke toename van 1,0 procent.

Stijging

Ook ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen hoger. De stijging in Regio Zwolle is 5,4 procent, oftewel 358 uitkeringen. Deze toename is eveneens kleiner dan de landelijke stijging het afgelopen jaar (+19,5 procent).

Kansen

De coronacrisis zorgt voor een stijging van WW-uitkeringen in Overijssel en Gelderland Noord. Dat geldt echter niet voor alle sectoren. Zo daalt de WW in de financiële sector het afgelopen jaar juist sterk, in alle drie de regio’s. Uit onderzoek van UWV blijkt dan ook dat de gevolgen van corona kleiner zijn bij financiële bedrijven dan bij veel andere bedrijven. Zij hebben onder andere minder last van afgenomen vraag naar hun producten en diensten. Het aantal banen van werknemers in deze sector bleef landelijk ongeveer gelijk.

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13