Afbeelding
Foto: Gemeente Zwolle

Rijk investeert 3,3 miljoen in gebiedsontwikkeling Zwartewaterallee

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Het ministerie van BZK heeft donderdag laten weten dat de aanvraag van de gemeente Zwolle voor de Woonimpuls-gelden is toegekend. Dat betekent dat Zwolle 3,3 miljoen euro aan investering krijgt om het bouwen van dertienhonderd woningen en het aanpassen van de infrastructuur en buitenruimte aan de Zwartewaterallee mogelijk te maken.

Wethouder Ed Anker: “Met de investering van het Rijk kunnen we aan de slag om van het gebied langs de Zwartewaterallee voor meer mensen een fijne woonplek te maken. Want wanneer er op deze plek meer mensen gaan wonen, zijn er aanpassingen nodig. Bijvoorbeeld als het gaat om de buitenruimte en de bereikbaarheid. Door deze investeringen kunnen we onder andere kruispunten aanpakken en betere wandel- en fietsroutes maken. Doordat hier nu geld voor beschikbaar is, kunnen er ook sneller betaalbare woningen worden gebouwd. En dat is hard nodig.”

Gebiedsvisie

In het gebied rondom de Zwartewaterallee bundelden vastgoedondernemers en woningcorporaties hun ideeën voor het gebied in één visie, bijvoorbeeld om kantoren om te bouwen naar woningen of woningen te bouwen op braakliggende terreinen. In de zomer van 2019 dachten buurtbewoners mee over de globale plannen. Naast nieuwe woningen komen er ook betere verbindingen met de stad.

Infrastructuur

Dankzij de bijdrage van het Rijk en de investeringen van provincie, de initiatiefnemers en de gemeente is het ook mogelijk om meteen de aanpassingen in de infrastructuur mee te nemen in de plannen. Meerdere rotondes en kruispunten worden aangepast en de openbare ruimte worden opnieuw ingericht, met oog voor klimaatmaatregelen tegen droogte en hitte.

Vervolg

De komende tijd wordt de gebiedsvisie uitgewerkt naar concrete plannen voor de deelgebieden, kunnen de verschillende bestemmingsplannen worden aangepast en uiteindelijk ook de vergunningen en de voorbereidingen voor de bouw beginnen. De gemeente Zwolle belooft omwonenden en belangstellenden bij deze uitwerking te betrekken. Meer informatie is te vinden op www.zwartewateralleezwolle.nl.