Afbeelding
Foto: Groenlinks.nl

GroenLinks gaat via livestream in gesprek over vliegveld Lelystad

Algemeen

ZWOLLE – In een livestream, die op 6 maart tussen 13.00 en 14.00 uur wordt uitgezonden vanuit Het Vliegende Paard in Zwolle, gaan politici van GroenLinks in gesprek over vliegveld Lelystad.

De livestream is voor iedereen te volgen via het YouTube-kanaal van GroenLinks Overijssel. Het gesprek gaat over de toekomst van vliegveld Lelystad en welke alternatieven er zijn. Daarover praten Tweede Kamerlid Suzanne Kröger en kandidaat-Kamerleden Romano Boshove (Hardenberg) en Colin Kok (Wierden) met elkaar en de kijkers.

Stikstofgesjoemel

“Vorige week werd nog bekend dat Lelystad Airport een natuurvergunning had aangevraagd om tienduizend vluchten te kunnen uitoefenen. Dankzij stikstofgesjoemel”, aldus Kröger. “Door salamitechnieken proberen ze een vliegveld dat niet rendabel is én slecht voor het milieu en de natuur erdoor te drukken.” Een opening van een nieuw vliegveld staat volgens GroenLinks haaks op de klimaatbestendige toekomst.

Ook is er de gelegenheid tot het stellen van vragen. Wie liever een link ontvangt kan mailen naar campagne@groenlinkszwolle.nl.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 20 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 21 uur geleden