Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

GGD IJsselland: ‘83 procent van inwoners IJsselland wil zich zonder twijfel laten vaccineren’

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Uit onderzoek naar de impact van de coronamaatregelen op de inwoners van regio IJsselland, blijkt dat de vaccinatiebereidheid flink is gestegen. “In november was nog maar 45 procent van de deelnemers in regio IJsselland bereid zich zonder twijfel te laten vaccineren, dat is nu 83 procent, zegt Rilana Wessel, epidemioloog GGD IJsselland.

“Dat is heel positief, want als zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren, bouwen we groepsimmuniteit op en kan het virus zich niet verder verspreiden. Dat geeft weer zicht op meer mogelijkheden in onze samenleving.”

Vrijheid

En die mogelijkheden, zoals meer vrijheid om naar vrienden en familie te gaan en ’s avonds buiten te zijn, daar zit iedereen op te wachten. Wessel: “Steeds meer inwoners geven in ons onderzoek aan dat ze het missen om vrienden en familie in het echt te zien. We hebben het dan over 82 procent in februari tegenover 71 procent in november.” Ook geeft 66 procent aan zich enigszins of sterk eenzaam te voelen. Dat was in het vorige onderzoek nog 60 procent.

Stemlokaal

Aan de inwoners van IJsselland is ook gevraagd of ze bang zijn om tijdens de verkiezingen besmet te raken in het stemlokaal. Een overgrote meerderheid, 73 procent, heeft er vertrouwen in dat er voldoende maatregelen worden genomen om veilig te kunnen stemmen. Wessel: “Toch maakt 24 procent zich wel zorgen over risico op besmetting en zegt 46 procent van de deelnemers van 70 jaar en ouder dat ze op een alternatieve manier gaan stemmen als het kan; per brief of gemachtigde.”

1.906 inwoners uit de regio IJsselland namen deel aan dit coronaonderzoek. Hiervan is 70 procent vrouw en 30 procent man. 26 procent is tussen de 25 en 39 jaar, 29 procent tussen de 40 en 54 jaar en 18 procent is boven de 70 jaar, 77 procent woont met een partner en 13 procent alleen. 33 procent heeft kinderen tot en met 12 jaar. Ruim de helft van de deelnemers (57 procent) is hoogopgeleid.

https://www.ggdijsselland.nl/over-de-ggd/nieuws/item/article/83-van-inwoners-ijsselland-wil-zich-zonder-twijfel-laten-vaccineren/

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 14 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 19 uur geleden