Afbeelding
Erik-Jan Berends

Wandelsportvereniging De Zwolse Tippelaars bestaat 80 jaar

Algemeen

ZWOLLE - De neutrale wandelsportvereniging De Zwolse Tippelaars (DZT) bestaat op woensdag 24 maart tachtig jaar. In het land van de wandelsport is dit een hele tijd, volgens de vereniging.

Door de jaren heen waren er in Zwolle meer dan twintig wandelverenigingen. Hiervan bestaan er in de gemeente nog twee, namelijk Wipstrikkwartier en De Zwolse Tippelaars. De DZT-leden wandelen (buiten corona) op zondag. Zij gaan dan met een bus naar diverse plaatsen in ons land om georganiseerde wandeltochten te bezoeken. Vroeger werd er gewandeld en gestreden voor prijzen, die ze daarmee konden behalen. De leden wandelden in het uniform van de vereniging, zijnde een witte blouse/sweater, witte broek/rok met blauwe band, blauw sjaaltje en blauwe ceintuur. Dit is al jaren niet meer zo.

Activiteiten

Nu wandelt iedereen de afstand, die zij of hij aankan: 5, 10, 15 of 20 kilometer. Buiten het wandelen worden er ook gezellige activiteiten georganiseerd. En elke twee maanden komt er een clubblad uit voor de leden, donateurs en adverteerders. Leden van DZT helpen bij het organiseren van wandeltochten/evenementen van de Zwolse Wandel Verenigingen, zoals de Avondvierdaagse.

De vereniging is aangesloten bij de Koninklijke Wandel Bond Nederland (kWbn) in Nijmegen. Ook nemen leden van DZT deel aan de Apeldoornse en Nijmeegse Vierdaagse.