Afbeelding
Foto: Eigen foto

Ambassadeurs bieden telefonisch spreekuur voor vragen over het OV

Algemeen

ZWOLLE - De maandelijkse inloopspreekuren voor senioren die informatie willen hebben over reizen met het openbaar vervoer zijn tot nader orde geannuleerd. De coronamaatregelen laten het niet toe. Mensen met vragen over het gebruik van het OV kunnen nu wel terecht tijdens het telefonisch spreekuur. 

Mensen van 55 jaar en ouder met vragen over reizen met het OV, kunnen gebruikmaken van het telefonisch spreekuur en (038) 303 70 10 bellen. OV-ambassadeurs geven er antwoord op alle vragen over het gebruik van het OV. “Reizen met het openbaar vervoer is niet voor iedereen vanzelfsprekend”, ervaren ze. De provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel vinden het belangrijk dat iedereen met het openbaar vervoer veilig en gemakkelijk kan reizen. Daarom geven de OV-ambassadeurs, vrijwilligers en zelf ook op leeftijd, uitleg over reizen met trein en bus. 

Korting

Bellen is nuttig als men bijvoorbeeld wil weten hoe men een OV-chipkaart aanvraagt of hoe de 40 procent korting voor samen reizen werkt. Ook geven de ambassadeurs informatie over de Coronamaatregelen in het OV of over verlenging van een abonnement en keuzedagen. Wie (onverwacht) noodgedwongen afhankelijk is van het OV maar nog niet weet hoe het werkt, is bij hen aan het juiste adres.

Bellen kan van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur, op dinsdag en donderdag van 13.30 tot 15.00 uur en op maandag en woensdag van 18.30 tot 20.00 uur. Zie voor meer informatie: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur.