Afbeelding
Foto: Eigen foto

Dak- en thuislozen in Zwolle krijgen gratis voetzorg

Algemeen

ZWOLLE – Voor wie dak- of thuisloos is, is goed zorgen voor de voeten niet zijn of haar grootste zorg. Op 14 april kregen ze daarom deze zorg gratis en anoniem tijdens een voetenspreekuur dat De Herberg Zwolle had georganiseerd.

Een wondje aan de voeten kan op grote problemen uitdraaien als er geen aandacht aan wordt besteed. Dak- en thuislozen die een wondje aan de voeten hadden, pijnlijke voeten of vragen over voetzorg konden terecht op dit spreekuur. Een medisch pedicure en podotherapeut deden er behandelingen. Voor eventuele wondproblemen waren ook twee wondspecialisten aanwezig. En mochten er nieuwe schoenen en sokken nodig zijn, dan werden die ook door het team van vrijwilligers verzorgd.

Volgens de organisatoren van De Herbberg waardeerden de cliënten het spreekuur zeer. “Ze genoten zichtbaar van de professionele voetbehandelingen. Door de ruime keuze in schoenen en sokken, voelde iedereen zich ‘als een kind in een snoepwinkel’”, zo vertelt één van de wondspecialisten. Een flinke groep cliënten bezocht het gratis spreekuur en ging met goed verzorgde voeten, nieuwe sokken en schoenen de deur uit.

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 16 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 uur geleden