dav
dav Foto: Eigen foto

Handwerkcafé Zwolle zoekt de verbinding met het maken van naaldenboekjes

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – Carola Bruinink van Handwerkcafé Zwolle heeft een activiteit bedacht waarmee handwerkers in deze tijd toch met elkaar verbonden blijven. “We gaan een cadeautje voor elkaar maken: een naaldenboekje”

“Het is iets waarbij we toch met elkaar verbonden kunnen blijven zonder elkaar nu te kunnen ontmoeten”, vervolgt ze haar verhaal. “En hoe leuk is het om in deze bijzondere tijd een cadeautje te ontvangen van een andere liefhebber van handwerken. Bovendien is het natuurlijk ook heel leuk om een cadeautje te maken waarvan je nu al weet dat je iemand er een groot plezier mee doet. Op deze manier weten we ook dat we niet alleen in deze situatie zitten en we verbonden zijn door onze passie.”

Naaldenboekje.
Het maken van een naaldenboekje is volgens haar een overzichtelijk project dat handwerkers naast hun ‘normale’ handwerkactiviteit kunnen maken. “Ook een goed moment om weer eens in je voorraad stofjes en draadjes te duiken om te kijken wat voor leuks je er mee kunt. Die meedoet, kan het naaldenboekje helemaal naar eigen idee vormgeven qua stofjes, draadjes, borduurwerk, patchwork, applicaties, kant/band, kraaltje, kwastje (embellishment), kleurencombinaties of juist effen.” Wie (een van) de workshops heeft gevolgd, adviseert bruinink zich te laten inspireren door Miao borduren, Vrij borduren, Broderie Perse, Bottensöm of de inchies.

Spelregels

Deelname staat open voor alle liefhebbers van textiele werkvormen en handwerken wonend in Nederland. De maximale afmeting van het naaldenboekje mag niet groter zijn dan 10 x 15 centimeter. Kleiner mag ook. De handwerkers kunnen er twee of een paar ‘pagina's’ in maken, of zelfs nog een vakje. Het is aan hun eigen creativiteit.

Afgeven
Wie het naaldenboekje klaar heeft, kan het sturen naar of afgeven bij Stadkamer, ter attentie van Handwerkcafé Zwolle aan de Zeven Alleetjes 1a, 8011 CV Zwolle. Het naaldenboekje moet vóór 5 juni binnen zijn. Deelnemers moeten bovendien niet vergeten hun naam en adresgegevens erbij te doen. Anders kunnen Bruinink hen geen naaldenboekje sturen. Wie nog vragen over dit initiatief heeft, kan contact opnemen via e-mail: handwerkcafezwolle@hotmail.nl.

Loting
Zodra de naaldenboekjes binnenkomen, worden de namen van de makers op een lijst gezet en wordt er digitaal een ‘handwerkcollega’ geloot. Vervolgens worden de naaldenboekjes verstuurd aan deelnemende handwerksters volgens de loting. “Met zo'n leuk cadeautje is de wachttijd toch iets makkelijker te overbruggen”, verwacht Bruinink. “En hopen we elkaar weer zo snel mogelijk te zien. Wanneer de deuren open gaan en we elkaar ontmoeten, kunnen we de resultaten 'in het echt' bekijken. Ook leuk is dat na deze actie de foto's te zien zijn op het blog, Facebook en Instagram.