Team MKB!dee ‘Mobiel in de Techniek’ met van links naar rechts Maartje Heij (Nutt), Jan Gerard Gerrist (Move4Mobile), Rik Schuurman (Morrenhof-Jansen), Herbert Veneberg (TechniekOpleiding.nl), Marc Hendriks (ROVC), Annelie Stoker (Move4Mobile).
Team MKB!dee ‘Mobiel in de Techniek’ met van links naar rechts Maartje Heij (Nutt), Jan Gerard Gerrist (Move4Mobile), Rik Schuurman (Morrenhof-Jansen), Herbert Veneberg (TechniekOpleiding.nl), Marc Hendriks (ROVC), Annelie Stoker (Move4Mobile). Foto: Eigen foto

MKB!dee kent Zwolse Start-up Nutt subsidie van 200.000 euro toe

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – De Zwolse start-up Nutt en partners Move4Mobile, Morrenhof-Jansen Installatiebedrijven en TechniekOpleiding.nl (een initiatief van ROVC) hebben maandagmiddag uit handen van staatssecretaris Mona Keijzer en minister Wouter Koolmees op symbolische wijze de subsidie voor project Mobiel in de Techniek ontvangen.

Het betrof de feestelijke digitale uitreiking van de MKB!dee subsidie. De Zwolse bedrijven slaan de handen ineen om de leercultuur in de technische sector te verbeteren en borgen. Met MKB!dee ondersteunen de ministeries van Economische Zaken en Klimaat en Sociale Zaken en Werkgelegenheid ondernemers die een goed idee hebben om de ontwikkeling van werknemers in hun bedrijf, branche of regio te stimuleren. Technisch opleider ROVC en Morrenhof-Jansen hadden een idee en zochten hiervoor de samenwerking op met Nutt en Move4Mobile.

Schaarste

Een schaarste aan goed opgeleid technisch personeel, de noodzaak om nieuwe duurzame technieken in te zetten en de onbekendheid van medewerkers met een leven lang leren maakt dat branche schreeuwt om het (door)ontwikkelen van technisch personeel. ROVC is de marktleider op het gebied van training en opleidingen voor technisch Nederland. Het brede aanbod van cursussen en opleidingen maakt het voor hun klanten lastig te bepalen wat de geschikte opleiding voor hun personeel is. De medewerker heeft zelf te weinig leiding over zijn eigen ontwikkeling. Directeur Erdy Jansen van Morrenhof-Jansen erkent dit probleem. “We hebben behoefte aan personeel dat meegroeit met wat de bouw van ons vraagt. Nog liever lopen we voor. De leercultuur onder ons personeel verder versterken is gewoon goed.”

Processen

Morrenhof-Jansen is constant op zoek naar manieren om secundaire processen slimmer en makkelijker te maken. Vandaar dat ze werken met de app Nutt. Sinds de invoering van deze app voor dagelijkse taken zoals planning, urenregistratie, nieuws en bestellingen ervaren zij dat personeel beter is aangesloten en meer betrokken is in de processen naast de kerntaken. Dat is ook de bedoeling als het op doorontwikkeling van het personeel aankomt. Nutt is er specifiek voor de bouw en alles aan de app is ontwikkeld met deze gebruikers voorop. Nutt heeft qua techniek al een sterke basis om project Mobiel in de Techniek op te baseren.

Doel

Maartje Heij van Nutt: “Denk aan gebruikersbeheer, notificaties, autorisatieprocessen, een planningsmodule. Hierdoor kan het subsidiebudget direct ingezet worden op het doel van het project: doorontwikkeling van personeel. En gaat er niet onnodig veel geld op aan een technische basis opzetten. Omdat we er zijn voor de hele branche en niet voor één opdrachtgever wordt zo’n subsidie extra goed besteed.”

Techniek

Emerce bekroonde Move4Mobile in april tot de nummer één van Mobile bureaus van Nederland. Jan Gerard Gerrits van Move4Mobile vindt naast de beste techniek ook toegevoegde waarde belangrijk. “De mobiele oplossingen die wij ontwikkelen moeten technisch echt goed zijn. Maar dat je een branche zoals de bouw helpt de stap te maken van traditioneel naar gemakkelijk, dat is echt mooi.” Het projectteam betrekt relaties van ROVC en gebruikers van Nutt bij de ontwikkeling. “Alleen op die manier kunnen we bouwen aan een oplossing die echt geschikt is voor een brede groep gebruikers.” De eerste gebruikers kunnen eind dit jaar gebruik maken van Mobiel in de Techniek.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 18 uur geleden
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 18 uur geleden