Afbeelding
Foto: Erik-Jan Berends

Geologische Vereniging Zwolle gaat op fietsexcursie naar Nijverdal

Algemeen

ZWOLLE – De Nederlandse Geologische Vereniging (NGV) heeft voor zaterdag 29 mei een fietsrondrit van 35 kilometer langs een aantal geologische punten in het gebied tussen Nijverdal en Holten georganiseerd. 

Voor wie niet kan fietsen, is wandelen ook mogelijk door met de auto naar diverse parkeerplaatsen rijden en van daaruit te gaan lopen. Op de diverse plekken staan gidsen. Die vertellen de deelnemers over een specifiek geologisch onderwerp. Bij die punten kan men via de smartphone ook een video zien, gemaakt door Frits Kraefft in opdracht van de NGV. Bij elk geologisch punt staat namelijk een paal met een QR code.

Zwerfstenen

De deelnemers krijgen antwoorden op vragen als waarom de zand en grindlagen in het Ravijn bij Nijverdal schuin oplopen, waarom er op een helling bij de Sprengenberg hoogveen groeit en waarom het Numendal dat lijkt op de droge bodem van een rivier zo slingert, waar al die grote zwerfstenen vandaan komen, hoe de grote duinen bij de Klinkenbelt zijn ontstaan en hoe een meertje kan ontstaan uit een heuvel.

Aanmelden
Het is mogelijk de fietsroute te downloaden van de site www.geologienederland.nl. Een versie in kleur voor auto of fiets is ook tussen 09.00 en 12.00 uur verkrijgbaar bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer aan de Grotestraat 281 in Nijverdal. Aanmelden als deelnemer kan op de website van de NGV: www.geologienederland.nl. Een gift van 2 euro voor de drukkosten van de flyer is welkom, maar niet verplicht. Na aanmelding kan men op eigen gelegenheid en in eigen tempo alle punten bezoeken.

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 13 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 13 uur geleden