Afbeelding
Foto: Eigen foto

SamenOuderen zoekt dansers voor opnames van Het DansLokaal TV

Algemeen

ZWOLLE –SamenOuderen heeft in samenwerking met de lokale omroep RTV Focus een dansprogramma voor op televisie gemaakt, zodat ouderen kunnen blijven dansen, veilig vanuit hun woonkamer.

Het DansLokaal is mede mogelijk gemaakt door WijZ Welzijn, Hedon, SamenZwolle, Zwolle Doet en KYK Entertainment. Het dansprogramma wordt op zondagmiddag in de oneven weken om 14.00 uur uitgezonden op RTV Focus. Het programma is de digitale variant van Het DansLokaal: dé dansmiddag in Hedon voor de oudere Zwollenaar.

Opnames

Voor het programma worden Zwolse senioren (60+) gezocht voor de opnames op 21 en 22 juni. Aanmelden kan als danspaar. In verband met de coronamaatregelen moeten ze als paar dan wel uit één huishouden komen of alleen. In het programma staat elke keer een andere dans centraal. Op 21 juni van 14.00 tot 17.00 uur zijn de opnames voor Rock ’n Roll, gevolgd door Show Dans van 18.30 tot 21.00 uur. De opnames van Kizomba zijn de volgende dag van 12.30 tot 15.00 uur en Disco Fox van 15.00 tot 17.30 uur.

Voorkennis

“Om mee te dansen is voorkennis van de dans geen vereiste. Het gaat om het plezier”, meldt de organisatie. “De pasjes van de betreffende dans(en) worden voorafgaand aan de opnames doorgenomen met de docent. De opnames vinden plaats in poppodium Hedon.”

Informatie

Wie wil meedansen kan zich tot 10 juni aanmelden via www.samenzwolle.nl/danslokaal of telefonisch: (038) 750 83 00. SamenOuderen is een initiatief van diverse (zorg)partners om Zwolse ouderen een mooie daginvulling te geven. Meer informatie is te vinden op www.samenzwolle.nl/samenouderen.

Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark Algemeen gisteren