Afbeelding
Foto: Eigen foto

GGD IJsselland noteert coronavaccinatie vanaf vrijdag weer in het gele boekje

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - GGD IJsselland begint vrijdag 4 juni, na een stop van drie weken, weer met het plakken van de stickertjes en de registratie in het gele vaccinatieboekje als mensen daarom vragen. 

Mensen die nog voor de tweede vaccinatie naar een locatie van GGD IJsselland komen, kunnen op dat moment ook nog de registratie van de eerste vaccinatie krijgen, als die door GGD IJsselland is gegeven. Daarvoor is het noodzakelijk om het registratiebewijs van de eerste vaccinatie mee te nemen.

Registreren

Daarnaast kan iedereen ook zonder afspraak, de komende drie weken, op specifieke locaties en tijdstippen terecht bij het team Reizigerszorg van GGD IJsselland om de vaccinatie alsnog te laten registreren. Dat kan op de locatie in Zwolle (Zeven Alleetjes) 1) op drie donderdagen, 10, 17 en 24 juni van 16.00 tot 20.00 uur en op de locatie in Deventer op drie woensdagmiddagen, 9, 16 en 23 juni van 13.00 tot 16.00 uur, Schurenstraat 8a (Centrum voor Gezondheid De Hoge Hond). Ook daarvoor is het nodig, naast het gele boekje, het registratiebewijs en een ID (paspoort, rijbewijs, ID-kaart) mee te nemen. 

Stempel

Mensen krijgen dan een registratie met datum, vaccinatienaam en batchnummer en stempel van de GGD. Geen stickertje, want die zijn specifiek van de betreffende batch en niet meer beschikbaar. GGD IJsselland was een van de weinige GGD’en die deze service boden tot op 13 mei de landelijke opdracht en afspraak kwam dat de GGD’en dit niet meer zouden doen. Donderdag is aangekondigd dat vanaf maandag 7 juni alle GGD’en de registratie in het gele boekje (weer) oppakken. GGD IJsselland is er klaar voor en begint vrijdag 4 juni meteen weer.

Bestellen
Mensen die nog geen geel boekje hebben, of dit kwijt zijn, kunnen dit zelf bestellen via www.mijnvaccinatieboekje.nl. GGD IJsselland verkoopt geen boekjes. Wie de registratiekaart van de vaccinatie(s) kwijt is, kan bellen naar de coronalijn: (088) 443 03 70. Zij krijgen een nieuwe registratiekaart toegestuurd. Zie voor meer en praktische informatie https://www.ggdijsselland.nl/.

Afbeelding
Afscheid voorman Natuur en Milieu Overijssel: “Organisatie heeft positieve klank gekregen" Algemeen 31 mei, 16:43
Afbeelding
Vier dominicaanse broeders verhuizen uit klooster Algemeen 31 mei, 16:41
Afbeelding
Hoe deden de Zwolse amateurvoetbalclubs het dit seizoen? Sport 31 mei, 16:34