Afbeelding
Pedro Sluiter

Openluchtbad Zwolle organiseert Zwem4daagse

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De Zwem4daagse in het Openluchtbad is terug van weggeweest. Die staat gepland voor maandag 28 juni tot en met vrijdag 2 juli, dit jaar in een iets andere opzet in verband met Corona.

Kinderen tot en met 17 jaar kunnen van 15.30 tot 18.30 uur hun 500 meter (tien banen) zwemmen in het banenbad. De laatste start is om 18.00 uur. Dit bad is dan even niet beschikbaar voor volwassenen. De jongste kinderen met net hun diploma A kunnen 250 meter zwemmen in het ondiepe damesbad.

Tijdsblok

Volwassenen die willen meedoen aan de Zwem4daagse kunnen op eigen gelegenheid zwemmen tijdens hun gereserveerde tijdsblok. Zij kunnen net als anders twee keer reserveren en twee keer op de last minute wijze komen. Er is dan geen banencontroleur aanwezig dus dit gaat op basis van vertrouwen. Aanmelden kan dit jaar alleen online toto en met maandag 28 juni via www.zwem4daagse.nl. Deelname kost 5 euro voor leden van het Openluchtbad en leden van zwemverenigingen Swol1894 en ZV44. Ook niet-leden mogen meedoen, zolang ze onder de 18 jaar zijn. Zij betalen 7,50 euro. Deelnemers kunnen hun knipkaartje afhalen op maandag of dinsdag, als ze starten met hun Zwem4daagse. Aan het einde van de week, vanaf donderdag, krijgen ze de medaille.

Proefduik

Elke dag is er iets extra’s te doen naast het banen zwemmen, coronaproof. Angelique Maarssen opent op maandag de Zwem4daagse met haar trucs en optreden voor kinderen. Die avond kunnen zwemmers ook een proefduik doen bij duikvereniging De Tuimelaar. Verderop in de week is er een demo van waterpolo en synchroonzwemmen. Ook zijn er waterspellen en er is een springkussen voor de kleintjes. Het bekende duo Henk en Mick sluit de week af met een optreden. Vanwege de coronaregels mag er dit jaar geen publiek aanwezig zijn bij de Zwem4daagse.