Afbeelding
Erik-Jan Berends

Openluchtbad Zwolle gaat niet eerder dan 24 april open

Algemeen

ZWOLLE - Het bestuur van het Openluchtbad Zwolle heeft, samen met de gemeente Zwolle besloten dat het zwembad niet eerder opengaat. “De kosten daarvan zijn relatief te hoog.”

De afgelopen weken zijn steeds meer openluchtbaden in Nederland open gegaan, naar voorbeeld van het De Mirandabad in Amsterdam. Ook het Openluchtbad Zwolle heeft met haar vrijwilligers en het bestuur onderzocht of dat ook in Zwolle mogelijk was. Het had de Vereniging Openluchtbad Zwolle fantastisch geleken om dit te realiseren voor de inwoners.

Stookkosten

Het bad, een rijksmonument uit 1933, is echter vele malen groter dan de 25 meterbaden elders in het land. Het Openluchtbad Zwolle heeft twee 50 meter baden en twee 30 meter baden. Die kunnen niet afzonderlijk worden gevuld met water. Alleen al aan stookkosten om het water op een acceptabele temperatuur te krijgen, zou de vereniging enorme bedragen kwijt zijn. En dat na een coronajaar waarin ze al een aanzienlijk verlies heeft geleden.

Voorverkoop

In overleg met de gemeente Zwolle, die heeft meegedacht en de onderhoudswerkzaamheden hiervoor naar voren heeft getrokken, is het bestuur tot de conclusie gekomen dat een winteropening niet mogelijk is. Het Openluchtbad opent nu ‘gewoon’ op 24 april, de eerste zaterdag van de meivakantie. Vanaf 25 maart begint de voorverkoop. Wie lid wil worden, doet er goed aan de website www.openluchtbadzwolle.nl in de gaten te houden.

Het Openluchtbad Zwolle wordt geëxploiteerd door de Vereniging Openluchtbad Zwolle. Iedereen kan lid worden van deze vereniging. Leden doen zes uur vrijwilligerswerk per seizoen. Zo onderhouden ze gezamenlijk het bad met elkaar, al 29 jaar lang.

Afbeelding
Informatieavond in Stadkamer over zorg in laatste levensfase Algemeen 28 jan, 14:21
Afbeelding
Feyenoord toont belangstelling voor Thomas van den Belt Sport 28 jan, 13:51
Afbeelding
PEC Zwolle voldoet uiteindelijk aan de verwachtingen en zet TOP Oss opzij: 4-1 Sport 27 jan, 23:43