Afbeelding
Erik-Jan Berends

Openluchtbad Zwolle gaat niet eerder dan 24 april open

Algemeen

ZWOLLE - Het bestuur van het Openluchtbad Zwolle heeft, samen met de gemeente Zwolle besloten dat het zwembad niet eerder opengaat. “De kosten daarvan zijn relatief te hoog.”

De afgelopen weken zijn steeds meer openluchtbaden in Nederland open gegaan, naar voorbeeld van het De Mirandabad in Amsterdam. Ook het Openluchtbad Zwolle heeft met haar vrijwilligers en het bestuur onderzocht of dat ook in Zwolle mogelijk was. Het had de Vereniging Openluchtbad Zwolle fantastisch geleken om dit te realiseren voor de inwoners.

Stookkosten

Het bad, een rijksmonument uit 1933, is echter vele malen groter dan de 25 meterbaden elders in het land. Het Openluchtbad Zwolle heeft twee 50 meter baden en twee 30 meter baden. Die kunnen niet afzonderlijk worden gevuld met water. Alleen al aan stookkosten om het water op een acceptabele temperatuur te krijgen, zou de vereniging enorme bedragen kwijt zijn. En dat na een coronajaar waarin ze al een aanzienlijk verlies heeft geleden.

Voorverkoop

In overleg met de gemeente Zwolle, die heeft meegedacht en de onderhoudswerkzaamheden hiervoor naar voren heeft getrokken, is het bestuur tot de conclusie gekomen dat een winteropening niet mogelijk is. Het Openluchtbad opent nu ‘gewoon’ op 24 april, de eerste zaterdag van de meivakantie. Vanaf 25 maart begint de voorverkoop. Wie lid wil worden, doet er goed aan de website www.openluchtbadzwolle.nl in de gaten te houden.

Het Openluchtbad Zwolle wordt geëxploiteerd door de Vereniging Openluchtbad Zwolle. Iedereen kan lid worden van deze vereniging. Leden doen zes uur vrijwilligerswerk per seizoen. Zo onderhouden ze gezamenlijk het bad met elkaar, al 29 jaar lang.

Afbeelding
Toeristenbelasting in Zwolle met 25 procent gestegen Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 20 uur geleden
Floris Meijers
Minioren SWOL 1894 excelleren op NK Sport Ingezonden 21 uur geleden
Afbeelding
Raad van State: 'Tijdelijk afzien van handhaving PAS-melders mag, mits goed gemotiveerd' Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Zangers gezocht voor Die Fledermaus.nu Algemeen 22 uur geleden
Chris Kruitbosch.
Kruitbosch wil met micromobiliteit steden duurzamer maken Partnerbijdrages 22 uur geleden