Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Actie met emmertjes levert Openluchtbad Zwolle 2.500 euro op

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Een ludieke emmertjes/sponsoractie heeft Openluchtbad Zwolle 2.500 euro opgeleverd. Vrijdag mochten de donateurs de door henzelf gevulde emmertjes in het bad deponeren.

Zowel leden als niet-leden konden een bronzen emmertje kopen vullen voor 10 euro, een zilveren voor 25 tot 50 euro of een gouden voor 100 euro. Ook bedrijven steunden het openluchtbad. Een grote emmer voor hen kostte 250 euro.

Het idee kwam uit een brainstorm vertelt voorzitter Rinette van der Vliet. “Begin april gaan altijd de slangen in het bad om het weer te vullen. Dat is voor ons altijd een magisch moment. Als bestuur dachten we hoe leuk het zou zijn als iedereen in de gelegenheid werd gesteld zijn of haar emmertje bij te dragen. Zo kwamen we op de emmertjes en op het idee ze n verschillende kleuren te schild eren en aan te bieden.” In totaal reageerden vijftig particulieren en bedrijven, waaronder Rob Kamphuis en zijn zoon Jens. “Ik vind het een mooie actie om het bad te steunen. Mijn echtgenote werkt hier als vrijwilliger en vooral onze kinderen zwemmen graag. En alle kleine beetjes helpen hè.” Openluchtbad Zwolle heeft in 2020 een aanzienlijk verlies gedraaid doordat meer dan de helft van haar leden wegbleven vanwege corona en er geen introducees toegelaten konden worden.

Doneren

Geïnteresseerden die niet in de gelegenheid waren om een emmertje water te vullen maar wel willen bijdragen aan de vereniging kunnen een vrijwillig bedrag doneren op NL18 ABNA 0523 4272 71 onder vermelding van donatie 2021, (eventueel) lidmaatschapsnummer en naam rekeninghouder.

Leden

De aanmeldingen van nieuwe leden stromen ondertussen wel weer binnen. Inmiddels hebben er zich weer 2.800 mensen gemeld, vertelt Van der Vliet. Zwollenaren die nog voordelig lid willen worden of hun abonnement willen verlengen in de voorverkoop hebben daarvoor nog de mogelijkheid tot vrijdag 23 april. Vereniging Het Openluchtbad is een rijksmonument uit 1933 dat wordt geëxploiteerd door de Vereniging Openluchtbad Zwolle. Iedereen kan lid worden van deze vereniging. Leden doen zes uur vrijwilligerswerk per seizoen. Zo onderhouden ze gezamenlijk het bad, al 29 jaar lang. In 2020 verloor de vereniging vanwege corona meer dan de helft van haar leden. Om alle werkzaamheden te vullen en de huidige openingstijden te kunnen garanderen, heeft het bad haar leden hard nodig.

Afbeelding
Met een Kerstboom op de Grote Markt en lichtbeeldentour is Zwolle klaar voor de Kerst Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Ossenmarktsteeg in een nieuw licht met lichtkunstproject 'Tussendoortje' Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen van Thorbecke treden op met zelfgemaakte gitaren Nieuws Ingezonden 7 dec., 15:16