Afbeelding
Erik-Jan Berends

Steun Openluchtbad Zwolle met een emmertje water

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Openluchtbad Zwolle heeft in 2020 een aanzienlijk verlies gedraaid doordat meer dan de helft van haar leden wegbleven vanwege corona en er geen introducees toegelaten konden worden. Om deze tekorten aan te vullen, heeft de vereniging het ludieke idee bedacht om Zwollenaren een emmertje water te laten sponsoren.

Vanaf begin april worden de baden van het Openluchtbad weer gevuld voor het nieuwe seizoen. Wel zes miljoen liter water gaat met grote brandslangen de baden in. Met de speciale actie kunnen Zwollenaren ook hun emmertje bijdragen. Dit kan op Goede Vrijdag, 2 april. Aanmelden kan via crowdfunding@openluchtbadzwolle.nl. Deelnemers krijgen een tijd toegewezen waarop ze kunnen komen. Afrekenen kan uitsluitend per pin aan de kassa.

Emmer

Zowel leden als niet-leden kunnen een bronzen emmertje kopen van 10 euro, een zilveren van 25 tot 50 euro of een gouden van 100 euro. Bedrijven kunnen een grote emmer kopen vanaf 250 euro. Onder toeziend oog van de pers mogen ze op 2 april de emmertjes leeggooien in het bad. De vereniging hoopt op veel steun en emmertjes voor het Openluchtbad. Op www.openluchtbadzwolle.nl staat meer informatie over de actie.

Doneren

Geïnteresseerden die niet in de gelegenheid zijn om een emmertje water te vullen maar wel willen bijdragen aan de vereniging kunnen een vrijwillig bedrag doneren op NL18 ABNA 0523 4272 71 onder vermelding van donatie 2021, (eventueel) lidmaatschapsnummer en naam rekeninghouder.

Leden

Vereniging Het Openluchtbad is een rijksmonument uit 1933 dat wordt geëxploiteerd door de Vereniging Openluchtbad Zwolle. Iedereen kan lid worden van deze vereniging. Leden doen zes uur vrijwilligerswerk per seizoen. Zo onderhouden ze gezamenlijk het bad, al 29 jaar lang. In 2020 verloor de vereniging vanwege corona meer dan de helft van haar leden. Om alle werkzaamheden te vullen en de huidige openingstijden te kunnen garanderen, heeft het bad haar leden hard nodig.

Afbeelding
Workshop 'Stralend jezelf zijn' op 27 januari in Zwolle Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Traditionele 'Festivals of Lessons and Carols' in Peperbus Nieuws Ingezonden 1 dec., 22:00
Afbeelding
Koerswijziging Fraterhuis: Gemeente zoekt nieuwe locatie Fraterhuis in Broerenkwartier Algemeen 1 dec., 16:40
Afbeelding
Hogeschool Windesheim viert 1-jarig bestaan ChatGPT met lancering Community of Practice voor generative AI en Windesheim.AI app Algemeen 1 dec., 15:44
Afbeelding
Advents-Kerst concert door CRK Voices Nieuws Ingezonden 1 dec., 13:43
Afbeelding
Nieuwjaarbijeenkomst gemeente Zwolle op dinsdag 2 januari Algemeen 1 dec., 11:35