Afbeelding
Erik-Jan Berends

Park de Wezenlanden krijgt tijdelijk extra verlichting

Algemeen

ZWOLLE - De gemeente Zwolle heeft onlangs bij Park de Wezenlanden tijdelijk extra verlichting geplaatst na meldingen van overlast. “Met deze maatregel wordt de mogelijkheid voor politie en handhaving om toezicht te houden in de avond- en nachturen verbeterd en worden donkere plekken in het park waar de gemelde overlast voorkomt verlicht”, meldt de gemeente. 

Ze benadrukt dat de maatregel tijdelijk is en, wanneer het niet meer nodig, is direct wordt ingetrokken. “Park de Wezenlanden is een van de plekken waar Zwollenaren en bezoekers graag komen om te recreëren en te ontmoeten. Vanwege het warme weer en het feit dat het langer licht is buiten, blijven mensen langer aanwezig in het park, tot in de nachtelijke uren. De afgelopen tijd hebben we meldingen gekregen van geluidsoverlast, opstootjes en het achterlaten van afval rond dit tijdstip. En doordat de verlichting in het park om 23.00 uur uitgaat en het daardoor donker wordt, is het lastiger voor handhaving en politie om te zien om wie het gaat en deze personen aan te spreken op de overlast. Daarom hebben we besloten om tijdelijk extra verlichting aan te brengen in de avond en nacht. Ook voor de veiligheid van politie en de handhavers zelf.”

Onverlicht

Het uitgangspunt in Zwolle is dat parken – vanwege flora en fauna – onverlicht zijn. Daarom laat de gemeente voor het nemen van deze maatregel onderzoek doen naar de effecten op flora en fauna en heeft hiervoor een extern bureau opdracht gegeven. In afwachting van het onderzoek is al rekening gehouden met een aantal voorlopige uitkomsten bij het plaatsen van de verlichting.

Betrokkenen

De gemeente Zwolle heeft verschillende betrokkenen geïnformeerd over de tijdelijke maatregel. Denk hierbij aan bewoners, Natuurplatform Zwolle, de Provincie, Kinderboerderij Wezenlanden en Parkpaviljoen de Wezenlanden.

Afbeelding
Regien Courtz neemt afscheid als raadslid en geeft het stokje door aan Jos Lippmann Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Afscheid met een 'gouden randje' van een trouwe klant bij Autobedrijf Bert Wieten Partnerbijdrages 6 uur geleden
Afbeelding
Waterleiding springt in Celestraat; wateroverlast in verschillende straten in Assendorp 112 16 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.