Afbeelding
® Landstede Hammers

Landstede Hammers bindt Diculescu

Algemeen

ZWOLLE - Dragos Diculescu is aankomend seizoen speler van Landstede Hammers. De 21-jarige Roemeen speelde de voorbije jaren in zijn vaderland, waar hij afgelopen seizoen werd geselecteerd voor het Team of the Season.

Diculescu is een 1.96 meter lange small forward die de afgelopen vier seizoenen uitkwam in de hoogste Roemeense basketbalcompetitie. Hij maakte zijn debuut voor Steaua Bucuresti en speelde vervolgens voor BC Timisoara. De laatste twee seizoenen was Diculescu actief voor SCM CSU Craiova, waarbij hij vooral in zijn laatste seizoen furore maakte. Hij kwam tot een gemiddelde van 14.5 punten per wedstrijd, pakte 4.5 rebounds per wedstrijd en was goed voor 3.5 assist. Dat bracht hem een plaats in het Team of the Season.

Hoofdcoach Herman van den Belt is zeer te spreken over de komst van Diculescu. “Dragos is international, heeft in Roemenië laten zien wat hij in zijn mars heeft, en wil dat nu ook laten zien in het buitenland. Via een tip uit ons netwerk raakten we met elkaar in gesprek en het is hartstikke mooi dat hij nu zijn eerste stappen in Zwolle wil zetten. Wij hebben alle vertrouwen in een goede samenwerking met Dragos en gaan voor een mooi seizoen in de BNXT League!”