Afbeelding
Foto: Eigen foto

Zwollenaar Wout (80) bezoekt voor het eerst een voetbalwedstrijd

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – Tien dagen voor zijn 81ste verjaardag, op zondag 25 juli, gaat de grootste wens van Wout uit Zwolle in vervulling. Hij mag bij een wedstrijd van zijn geliefde Feyenoord aanwezig zijn. 

Met zijn goede vriendin Ans bezoekt hij de Kuip in Rotterdam, natuurlijk in Feyenoord tenue. Onderweg van Zwolle naar Rotterdam krijgen ze lekkere broodjes en drinken in de bus. Bij binnenkomst in het stadion wordt Wout even emotioneel. Dit is voor de wensvervullers en Ans de beloning van de dag. Wout zit precies achter de dug-out van Feyenoord en kan de spelers goed bekijken. “Kijk, daar loopt John de Wolf en kijk daar loopt Robin van Persie”, zegt hij. Feyenoord begint goed; na de eerste minuut valt al een doelpunt. Helaas blijkt aan het eind van de wedstrijd dat tegenstander Paok Saloniki toch te sterk is. Feyenoord verliest met 1-2. Terug in Zwolle mag het gezelschap nog even nagenieten van een heerlijk driegangen diner. 

Roddeltje

“Wout is helemaal gek van voetbal, maar was nog nooit bij een voetbalwedstrijd geweest”, schrijft wensstichting SHAMAJO in een persbericht. “Voor hem bestaat er maar één club en dat is Feyenoord. Wout knipt elke dag artikelen van Feyenoord uit de dagelijkse krant en plakt deze in één van zijn plakboeken. Elk feitje of roddeltje wordt bewaard. Er wordt niet over andere clubs gepraat, daarvan wil hij niets weten. Hij heeft een dekbed van Feyenoord, T-shirts, sokken en noem het maar op. Een echte Feyenoord-gek dus, en dát op die leeftijd.”

Tegenslagen

Angela Lennips, de begeleidster van Wout, vond dat hij iets speciaals verdiende. “Wout heeft geen familie meer om zich heen en hij heeft wat tegenslagen gehad. Hij cijfert zichzelf weg en denkt altijd aan anderen. Wout is gebonden aan een rolstoel. Hij kan zijn benen niet gebruiken en zijn handen gebruiken is moeilijk voor hem. Wout heeft epilepsie en is licht verstandelijk beperkt. Hij verdient het om in het zonnetje gezet te worden.” 

Sponsoren

Wensstichting SHAMAJO bedankt de sponsoren. Zonder hen was het niet mogelijk geweest om de hartenwens van Wout uit te laten komen. Albert Heijn Wade in Zwolle, Jumbo Nagelmaeker Zwolle, Autoverhuur Bultman, Stichting Humanitas Akropolis, Restaurant Humphrey’s Zwolle en Bijzondere Wensen Feyenoord.