Afbeelding
Foto: Eigen foto

Kopers steunen de Zonnebloem met aanschaf potzonnebloem

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De Zonnebloem afdeling Zwolle Zuid-Assendorp doet ook dit jaar weer mee aan de actie Sunsation Sunflower. Van maandag 9 tot en met zondag 22 augustus is bij Tuinland de potzonnebloem te koop. Kopers steunen daarmee de Zonnebloem.

Ze krijgen tevens een plant met verschillende zijknoppen met donkere kern, zoals de bekende zonnebloemen in Frankrijk, maar dan in een pot. Op zaterdag 21 augustus staan de vrijwilligers van de afdeling Zwolle Zuid-Assendorp met een kraam bij Tuinland om de verkoop te ondersteunen als ook de Zonnebloemauto. Deze auto is geschikt voor rolstoelgebruikers of mensen in een scootmobiel en daarnaast kunnen er drie personen mee, exclusief chauffeur. De vrijwilligers en gasten van de Zonnebloem krijgen met de Zonnebloemauto een zonnebloem thuisbezorgd.

Euro

Zadenveredelaar Evanthia BV en kwekers van telerscollectief Sunsation Sunflower zijn sinds 2019 een samenwerkingsactie begonnen om mini-zonnebloemen in pot te verkopen voor Nationale Vereniging De Zonnebloem. Van elke verkochte bloem in de actieverpakking gaat een euro naar de landelijke vrijwilligersorganisatie.

Aandacht

Voor veel mensen met een lichamelijke beperking is een leven in sociaal isolement niet uniek. Zonnebloemvrijwilligers weten als geen ander wat persoonlijke aandacht dan betekent. Nu Nederland stapsgewijs van het slot gaat, staan Zonnebloemvrijwilligers klaar om de bloemetjes voor mensen met een lichamelijke beperking buiten te zetten. De Zonnebloem Zwolle Zuid-Assendorp zet zich al jaren in voor ruim honderd mensen met een lichamelijke beperking in de wijken Assendorp en Zwolle-Zuid. 

Bezoeken

Vijftig enthousiaste en bevlogen vrijwilligers zijn actief in die wijken. Zij maken het verschil in het leven van mensen met een lichamelijke beperking. Dat gebeurt via bezoeken aan huis. Ook zijn er maandelijkse activiteiten uit en organiseert de Zonnebloem aangepaste vakanties.

Afdelingen

De Zonnebloem streeft naar een samenleving, waaraan mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen. De regionale afdeling ‘Zwolle’ bestaat uit veertien plaatselijke afdelingen. Vijf daarvan bevinden zich in de stad Zwolle, waaronder de afdeling Zwolle Zuid-Assendorp. De andere negen afdelingen zijn actief in steden en dorpen rondom Zwolle.

Afbeelding
Met een Kerstboom op de Grote Markt en lichtbeeldentour is Zwolle klaar voor de Kerst Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Ossenmarktsteeg in een nieuw licht met lichtkunstproject 'Tussendoortje' Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen van Thorbecke treden op met zelfgemaakte gitaren Nieuws Ingezonden 7 dec., 15:16