Afbeelding
Foto: Eigen foto

Zwolle krijgt eerste bierweek buitenbierfestival in september

Algemeen

ZWOLLE – In Gerrits Tuin aan de Willemsvaart 21 wordt in de derde weekend van september het eerste bierweek buitenfestival gehouden. Op de locatie worden diverse lokale, nationale en internationale bieren geschonken.

De organisatie van dit festival is in handen van de bierweekcommissie van studentenvereniging ZHTC. Naast dit buitenfestival organiseren ze onder andere ook het oudste speciaalbier evenement van de Benelux: De bierweek. Organisator Mark Doldersum: “We zouden februari dit jaar de 45e editie van de bierweek organiseren, maar dit kon door corona enkel in online-verband doorgaan. Dat was voor een groot deel van de commissie niet bevredigend, waardoor al snel het idee kwam om een buitenfestival te organiseren. Hiermee willen we deze lustrumeditie op een gepaste manier kunnen houden.”

Kaarten

De eerste dag van het bierfestival is op donderdag 16 september van 19.00 tot 23.00 uur. Zowel op vrijdag als zaterdag is er een middagsessie van 13.00 tot 18.00 uur als een avondsessie van 19.00 tot 23.00 uur. Op zondag is het festival actief van 13.00 tot 19.00 uur. 

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.debierweek.nl.