Afbeelding
Fotografie Evert van de Worp

GGD IJsselland start 23 augustus met testen zonder afspraak

· leestijd 1 minuut Algemeen

GGD IJsselland start maandag 23 augustus met testen zonder afspraak. Je kunt hiervoor op al onze zeven testlocaties terecht. De openingstijden hiervoor verschillen per locatie.

Je laten testen is mogelijk in Zwolle, Deventer, Raalte, Ommen, Hardenberg, IJsselmuiden en Steenwijk. De teststraten zijn op de volgende tijdstippen open voor de vrije inloop: Zwolle en Deventer: dagelijks van 09.00-11.00, 11.30-13.15 en 14.00-16.00 uur. Raalte, Ommen, Hardenberg, Steenwijk en IJsselmuiden: dagelijks van 9.00-11.00 en 11.30-13.15 uur.

Hoe werkt het?

“Bij binnenkomst in de teststraat kun je aangeven dat je zonder afspraak bent gekomen”, deelt testcoördinator Gertrud Zweerts mee. “Neem een geldig identiteitsbewijs mee. Dat checken we en daarna vullen we samen met jou het benodigde testformulier in. Nadat alles goed is ingevuld word je getest.” De testuitslag is tussen 24 en 48 uur bekend.

Testuitslag

Je kunt de testuitslag bekijken met je DigiD via rijksoverheid.nl/coronatest. Je krijgt een e-mail als de uitslag in te zien is. Is de testuitslag positief en woon je in de regio IJsselland, dan belt GGD IJsselland je voor het bron- en contactonderzoek. Woon je buiten de regio, dan neemt de GGD van jouw regio contact op.

Testen op afspraak blijft mogelijk

Kom je liever op afspraak langs? Dat blijft mogelijk. “We bieden per 23 augustus dus twee testmogelijkheden aan in plaats van één. Zo maken we het de inwoners en bezoekers van onze regio extra makkelijk om zich bij ons te laten testen.”GGD IJsselland richt zich met deze extra service onder andere op studenten. “Je hoeft niet eerst te bellen of online een afspraak te maken voor een test, maar kunt gewoon langskomen. En dat geldt natuurlijk ook voor huisgenoten, familieleden of andere mensen die zich snel willen laten testen”, voegt de testcoördinator toe.

Op de website vind je meer informatie over het maken van een testafspraak.

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 16 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 21 uur geleden