Afbeelding
© GGD

Zwolse test- en vaccinatielocaties verhuizen naar Marslanden

· leestijd 1 minuut Algemeen

GGD IJsselland stopt in september met testen en vaccineren in de Zwolse IJsselhallen. De teststraten en priklijnen verhuizen naar een bedrijfspand aan de Paxtonstraat op bedrijventerrein Marslanden in Zwolle.

“Hier starten we op dinsdag 21 september met testen en op zaterdag 25 september met vaccineren”, deelt strategisch manager Margreet Algera van GGD IJsselland mee. De IJsselhallen blijven tot maandag 20 september 12.00 uur open voor testen en tot en met vrijdag 24 september voor vaccineren.

Huurcontract
“Het huurcontract met de IJsselhallen loopt in september af”, deelt Algera mee. “Daarom zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe locatie. Het pand aan de Paxtonstraat bleek te huur te zijn. Het is groot genoeg voor een inrichting met zowel teststraten als priklijnen, wat in de IJsselhallen goed is bevallen.” De nieuwe locatie is bovendien goed bereikbaar per auto en fiets. “En tegenover het gebouw zijn voldoende parkeerplaatsen waarop je gratis kunt parkeren.”

Meer mensen gevaccineerd
In de IJsselhallen zijn inmiddels meer dan 255.000 coronaprikken gezet en bijna 124.000 coronatesten afgenomen.
Het percentage Nederlanders dat volledig tegen corona is gevaccineerd stijgt de komende maanden naar verwachting nog verder. Margreet Algera: “Dit goede nieuws houdt in dat minder mensen een prikafspraak gaan maken. We spelen daar als GGD IJsselland op in door enkele locaties te sluiten en de vaccinatiecapaciteit op andere te verminderen.”

Minder priklijnen en teststraten
In Zwolle wordt zowel de prik- als testcapaciteit verminderd. “De Paxtonstraat telt straks minder priklijnen en teststraten dan we nu in de IJsselhallen hebben”, deelt Algera mee. “We haken daarmee in op de dalende vraag naar vaccinaties en/of de capaciteit voor testen die we in het najaar maximaal nodig denken te hebben.”

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 8 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 9 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50