Afbeelding
Foto: Eigen foto

Alzheimer Café Zwolle opent deuren weer

Algemeen

ZWOLLE - Het Alzheimer Café Zwolle opent op dinsdag 21 september – Wereld Alzheimer Dag - haar deuren weer. Door de coronamaatregelen kon deze ontmoeting voor mensen met dementie en hun naasten lange tijd niet plaatsvinden. 

Vanaf 21 september vindt het Alzheimer Café elke derde dinsdagavond van de maand plaats in het restaurant van zorgcentrum Zandhove.

Ontmoetingsplaats
Het Alzheimer Café Zwolle is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie of naasten die met dementie te maken hebben, denk aan partners, kinderen of mantelzorgers. Het is een plek waar men alle vragen kan stellen; er zijn professionals aanwezig om deze te beantwoorden. Daarnaast kan men in het Alzheimer Café ook lotgenoten ontmoeten, mensen die weten hoe het is en elkaar kunnen ondersteunen. Iedere derde dinsdag van de maand wordt er een ander onderwerp besproken dat te maken heeft met dementie.

Programma
Op 21 september nemen Dick en Coleta alle deelnemers mee in een digitale wandeling door Zwolle. Deze geboren en getogen Zwollenaren verzamelen al jaren foto’s van oud-Zwolle en hebben een collectie met meer dan vijftienduizend beelden. Tijdens het Alzheimer Café laten ze de verschillen tussen vroeger en nu zien, voor velen een feest van herkenning!

Aanmelden
Aanmelden voor het Alzheimer Café op 21 september is niet nodig. belangstellenden kunnen tussen 19.00 en 19.30 inlopen bij het restaurant van Zandhove aan de Hollewandsweg 17. De avond duurt tot 21.00 uur. Neem voor meer informatie contact op met de gespreksleider van het Alzheimer Café Zwolle: Lisa de Kramer (06-118 95 828) of Bianca Oechies (06-532 87 125).

Alzheimer Café Zwolle wordt georganiseerd door Alzheimer Nederland afd. IJssel-Vecht, WijZ Welzijn Zwolle, ZwolleDoet!, Woonzorg concern IJsselheem, Zonnehuisgroep IJssel-vecht en Optimaal Oud.