Afbeelding
Foto: Eigen foto

Zorgorganisaties tekenen convenant voor zinvolle daginvulling Zwolse ouderen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De belofte ‘In iedere wijk brandt een licht waar ouderen terecht kunnen’ wordt realiteit, melden zorgorganisaties Driezorg, de Zonnehuisgroep IJssel-Vecht en WijZ. Samen met hun partners Molenzicht, IJsselheem, Klaver 4 You, Boer en Zorg, Frion, De Langenhof, Vakmensen, InteraktContour en PGVZ willen zij invulling geven aan het programma Goede dagen & Perspectief. 

Alle partijen hebben een handtekening gezet onder het convenant ‘Daginvulling Goede Dagen en Perspectief.’ Met het convenant bekrachtigen zij de belofte om zich samen sterk te maken voor een drempelloos aanbod van dagbestedingsactiviteiten voor ouderen in elke wijk van Zwolle. Wethouder Dorrit de Jong van de gemeente Zwolle was online aanwezig bij de ondertekening.

Wensen

Annemarie van der Kolk, projectmanager WijZ: “Waar het om gaat, is dat we zoveel mogelijk ouderen in Zwolle willen bereiken waarbij we inspelen op hun wensen en mogelijkheden. We richten ons op ouderen die een zinvolle daginvulling zoeken of (weer) willen meedoen in de maatschappij. We willen dat ene lichtje zijn dicht bij de woonomgeving van ouderen waar ze terechtkunnen om andere mensen te ontmoeten. Dé plek waar ouderen worden gezien en gehoord. Waar voldoende ondersteuning en deskundigheid aanwezig is om wensen en interesses van ouderen te vertalen naar passend en gevarieerd aanbod. We krijgen nu al van ouderen te horen, dat dit soort plekken voor hen verschil gaan maken.” Om dit te realiseren is krachten bundelen een must, volgens de initiatiefnemers. Pauline Tielrooij, manager Zonnehuis IJssel-Vecht: “We werken in Zwolle al veel samen met onze partners, dus kennen elkaar en weten precies waar we elkaar versterken. Dat zorgt voor extra energie en we kijken dan ook vol vertrouwen naar de uitvoering van het programma.” 

Drempels

“Nederland vergrijst en dat is iets om rekening mee te houden”, zegt Diane Abels, manager Driezorg. “De groep ouderen groeit en het is dan ook belangrijk dat dagbestedingsactiviteiten ook in de toekomst mogelijk blijven. We willen niet voor de ouderen, maar met ouderen nadenken over waar hun behoeftes liggen. Daarom zoeken we ook de verbinding met collectieve voorzieningen die er al zijn. Gezamenlijk zorgen wij voor een breed, laagdrempelig aanbod van activiteiten voor ouderen. Het is onze missie om positieve gezondheid en welzijn in de brede zin te bevorderen. Omdat wij denken dat gezondheid met het hele leven te maken heeft en niet alleen met lichamelijke en psychische aspecten.”

Alle ondertekenaars van het convenant werken samen vanuit het motto ‘Alles is erop gericht dat mensen zo lang mogelijk vitaal (fysiek en sociaal) blijven’. “Samen gaan we voor heel veel Zwolse ouderen verschil maken”, besluit Pauline. 

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 15 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 20 uur geleden