Afbeelding
Foto: Eigen foto

Ouderen en zorgverleners kunnen kennismaken met digitale hulpmiddelen

Algemeen

ZWOLLE – Digitale hulpmiddelen uitproberen die beschikbaar zijn voor ouderen en zorgverleners, dat kan op de Uitprobeerdag Digitale Hulpmiddelen. Die gratis toegankelijke dag is op zaterdag 9 oktober in Stadkamer van 11.00 tot 16.00 uur.

“De apparaten, platformen en apps hebben hetzelfde doel: het contact en de zorg tussen ouderen en hun omgeving eenvoudiger en prettiger maken”, meldt SamenOuderen. “Contact met anderen is voor veel ouderen belangrijk. Niet elke oudere gaat makkelijk erop uit, door bijvoorbeeld fysieke beperkingen. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel digitale hulpmiddelen die het ouderen makkelijker maken om in contact te blijven met de buitenwereld. Sommige van deze hulpmiddelen kunnen zelfs ondersteunend zijn bij het bieden van zorg. Ouderen met weinig digitale vaardigheden zijn vaak huiverig voor de digitale hulpmiddelen, maar de praktijk wijst uit dat dat niet nodig is.” Op de informatiemarkt tijdens de Uitprobeerdag kunnen bezoekers kijken welk product het beste past bij de zorgvraag.

Demonstratie

Ze krijgen een overzicht van een aantal veelgebruikte digitale hulpmiddelen en een demonstratie van het gebruik ervan. De Uitprobeerdag Digitale Hulpmiddelen is een initiatief van WIJZ Welzijn, Espria Ledenvereniging, Stadkamer en SamenOuderen. Bezoek voor meer informatie www.samenzwolle.nl/activiteiten.

SamenOuderen

Bij SamenOuderen is alle informatie te vinden wat er voor ouderen te doen is in Zwolle als Buurtkamers, sportgelegenheden, culturele uitjes of informatieve bijeenkomsten. Meer informatie is te vinden op www.samenzwolle.nl/samenouderen of bel: (038) 750 83 87. SamenOuderen is een samenwerking tussen diverse (zorg)instellingen en organisaties om zoveel mogelijk activiteiten voor Zwolse ouderen te organiseren.

Afbeelding
Night Music & Painting in de Vrije ruimte tijdens het festival Hanze in de nacht 2023. Ingezonden 2 okt., 17:37
Afbeelding
VVD wil snelle oplossing gevaarlijke verkeerssituatie rotonde Rijnlaan/Eemlaan Algemeen 2 okt., 14:47
Afbeelding
Eigentijdse Groeten uit Zwolle te zien in Academiehuis Algemeen 2 okt., 12:54