Afbeelding
Foto: Eigen foto

Ouderen en zorgverleners kunnen kennismaken met digitale hulpmiddelen

Algemeen

ZWOLLE – Digitale hulpmiddelen uitproberen die beschikbaar zijn voor ouderen en zorgverleners, dat kan op de Uitprobeerdag Digitale Hulpmiddelen. Die gratis toegankelijke dag is op zaterdag 9 oktober in Stadkamer van 11.00 tot 16.00 uur.

“De apparaten, platformen en apps hebben hetzelfde doel: het contact en de zorg tussen ouderen en hun omgeving eenvoudiger en prettiger maken”, meldt SamenOuderen. “Contact met anderen is voor veel ouderen belangrijk. Niet elke oudere gaat makkelijk erop uit, door bijvoorbeeld fysieke beperkingen. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel digitale hulpmiddelen die het ouderen makkelijker maken om in contact te blijven met de buitenwereld. Sommige van deze hulpmiddelen kunnen zelfs ondersteunend zijn bij het bieden van zorg. Ouderen met weinig digitale vaardigheden zijn vaak huiverig voor de digitale hulpmiddelen, maar de praktijk wijst uit dat dat niet nodig is.” Op de informatiemarkt tijdens de Uitprobeerdag kunnen bezoekers kijken welk product het beste past bij de zorgvraag.

Demonstratie

Ze krijgen een overzicht van een aantal veelgebruikte digitale hulpmiddelen en een demonstratie van het gebruik ervan. De Uitprobeerdag Digitale Hulpmiddelen is een initiatief van WIJZ Welzijn, Espria Ledenvereniging, Stadkamer en SamenOuderen. Bezoek voor meer informatie www.samenzwolle.nl/activiteiten.

SamenOuderen

Bij SamenOuderen is alle informatie te vinden wat er voor ouderen te doen is in Zwolle als Buurtkamers, sportgelegenheden, culturele uitjes of informatieve bijeenkomsten. Meer informatie is te vinden op www.samenzwolle.nl/samenouderen of bel: (038) 750 83 87. SamenOuderen is een samenwerking tussen diverse (zorg)instellingen en organisaties om zoveel mogelijk activiteiten voor Zwolse ouderen te organiseren.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 10 uur geleden