Afbeelding
Foto: Eigen foto

Josine Droogendijk verhaalt in Fraterhuis over koninklijke mode

Algemeen

ZWOLLE - De Fraterhuis Academie staat op zaterdag 23 oktober van 11.00 tot 13.00 uur in het teken van koninklijke mode. Modejournalist Josine Droogendijk schrijft, blogt en vlogt bijna dagelijks over de mode die ten paleize wordt gedragen.

Tijdens haar lezing neemt ze bezoekers met woord en beeld mee naar de koninklijke kledingkasten. Van de mantelpakken van koningin Máxima tot de schoenen van prinses Beatrix; niets ontgaat het scherpziende oog van Droogendijk. Tijdens haar lezing neemt ze de deelnemers aan de Fraterhuis Academie met woord en beeld mee naar de koninklijke kledingkasten. Wat hangt daar eigenlijk en in hoeverre komen de outfits overeen met wat er wordt getoond op het witte doek? Krijgen wij als kijkers een sprookjeswereld voorgeschoteld of klopt het toch aardig?
Vrienden van het Fraterhuis betalen 10 euro voor deelname aan de lezing; de reguliere entreeprijs bedraagt 16 euro. De prijzen zijn inclusief collegetoebehoren. Kaarten zijn online te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis, zowel in de voorverkoop als voorafgaand aan de activiteit.

Filmkenners

De Fraterhuis Academie is dé plek waar filmliefhebbers wat kunnen opsteken over binnen- en buitenlandse filmcultuur. Het Fraterhuis nodigt filmkenners uit om in haar filmzalen college te komen geven over aspecten uit de rijke filmgeschiedenis en cinematografische actualiteit. De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het filmtheater. Colleges vinden in de regel plaats vanaf einde zaterdagochtend. Zie voor meer informatie www.fimtheaterfraterhuis.nl.