Afbeelding
Foto: Veiligheidsregio IJsselland

Veiligheidsregio IJsselland lanceert nieuwe campagne: Veilig op kamers

Algemeen

ZWOLLE - Veiligheidsregio IJsselland komt deze week met een nieuwe campagne speciaal gericht op studenten. Met de campagne Veilig op Kamers (VOK) wil de veiligheidsregio het brandbewustzijn onder studenten die op kamers wonen vergroten. De VOK-campagne is samen met studenten van Deltion College tot stand gekomen. 

De VOK-campagne laat studenten inzien hoe belangrijk het is om studentenhuizen brandveilig te maken. Eerder bleek uit een enquête dat de doelgroep onvoldoende weet over brandveiligheid. Roken is één van de onderwerpen van de campagne, omdat 25 procent van de woningbranden ontstaat door roken. Andere belangrijke thema’s zijn rookmelders, vlam in de pan en vluchtwegen. 

Samenwerking

Eind vorig jaar en begin dit jaar is er, in samenwerking met Studenten Overleg Orgaan Zwolle (SOOZ) en de Gemeente Deventer, een enquête gehouden onder studenten in Zwolle en Deventer. Met de resultaten van de enquête zijn drie scholen de uitdaging aangegaan om een campagne te ontwikkelen die doelgericht en herkenbaar is én jaarlijks kan terugkeren. De studenten van het Deltion College ontwikkelden ‘VOK!’ Veilig Op Kamers. Deze winnende campagne is door een uniek samenspel tussen meerdere opleidingen van het Deltion College tot stand gekomen. 

Risico’s

VOK! is een onderdeel van het programma ‘Veilig Leven’, een programma waarmee inwoners van regio IJsselland (meer) bewust worden gemaakt van risico’s in hun omgeving en leren hoe te handelen bij incidenten. VOK! richt zich specifiek op studenten in regio IJsselland. Jong geleerd, is immers oud gedaan. Met de content van VOK! Wil de veiligheidsregio we hen bewust maken van (brand)veiligheid en tips mee geven wat ze zelf kunnen doen om hun omgeving veiliger te maken.