Afbeelding
Foto: Eigen foto

Fem en Jülf Albers vieren diamanten huwelijksfeest

Algemeen

ZWOLLE - Fem en Jülf Albers-Nijland waren op zaterdag 11 december zestig jaar getrouwd. Wethouder Ed Anker bracht het echtpaar op donderdag 16 december een bezoek om het persoonlijk te feliciteren.

Fem en Jülf hebben elkaar voor het eerst ontmoet in de kerk aan de Thorbeckegracht waar ze elke week met hun ouders naartoe gingen. Ze waren toen ongeveer twaalf jaar oud en vonden elkaar toen al leuk. Fem heeft gewerkt bij Bervoets, Lampe en bij Van Orsouw. Jülf is na zijn schoolperiode bij zijn vader in de winkel gaan werken. Op 11 december 1961 zijn ze getrouwd en is het echtpaar gaan wonen aan de Enkstraat waar ze bij een nicht twee kamers konden krijgen. Na een half jaar zijn ze vertrokken naar de Gladiolenstraat waar ze 42 jaar hebben gewoond. Daarna zijn ze gaan wonen aan de Meester P.J. Oudlaan waar ze nu nog steeds wonen. Fem en Jülf hebben twee kinderen en vier kleinkinderen. 

Fem mag graag knutselen met papier en ze naait alle kleren zelf. Jülf mag graag autorijden en leest graag. Samen hebben ze vijftig jaar lang cassettebandjes volgedraaid met kerkdiensten. Deze leenden ze dan uit aan gemeenteleden die de diensten niet konden bijwonen door ziekte.